Ion Țiriac: Vânătoarea de corupți de azi nu e în regulă

Omul de afaceri Ion Țiriac spune că "vânătoarea de corupți" derulată în prezent ar fi trebuit să fie declanșată în anii '90, precizând că prioritatea trebuie să fie recuperarea prejudiciilor. "Azi este o vânătoare care nu mai este în regulă", a spus Țiriac, miercuri seară, la Digi 24.

Țiriac propune ca cei suspectați de infracțiuni economice să nu mai fie cercetați în penal, ci în comercial, pentru recuperarea prejudiciilor.

"După 25 de ani, să ai vânătoarea după criminali pe care o ai astăzi (...), care nu sunt de fapt criminali, niciunul n-ar trebui judecați la penal, ar trebui judecați la comercial, ca să plătească.

În primul rand, pe mine m-ar interesa să iau banii înapoi pe care i-au delapidat - statul și pe mine, plătitor de taxe... asta, cu amenda la amendă la amendă și pe urmă vedem noi despre ce e vorba, pentru că, altfel, trebuie sa plătesc și pușcăria.

Legea există în toate țările lumii asteia, mai mult sau mai putin aplicată, la noi trebuie aplicată legea de la A la Z. Ce s-ar fi întâmplat dacă în 1994, '95, ar fi luat trei din ăștia? Și în penal, nu în comercial, ca să se învețe? Și le dădea la unul 3 ani, la unul 5 ani, la unul 10 ani? Câți mai erau astăzi? Îi numărai pe o mână. Așa, azi este o vânătoare care nu e în regulă", a spus Ion Tiriac, intr-un interviu acordat Digi 24.

Ion Ţiriac, despre scandalul momentului: Serviciile sunt oameni

Ion Țiriac a mai opinat că, în cazul fostului ministru al Economiei, Adriean Videan, nu era necesară ridicarea acestuia cu mascați și încătușarea.

"Eu nu cred că omul asta a avut intenția să fuga. Să-l iei cu mascați, să-l bagi în cătușe... De ce? Nu-mi trebuie mie circul ăsta, că nu sunt aici în Revoluția franceză, sunt într-o țară democratică, în 2015. E în regulă, a făcut rau, trebuie să plateasca oricine. În special dacă pui lupul paznic la oi. Adică ăștia sunt pentru mine oamenii pe care noi i-am ales și undeva îmi bagă mie mâna în buzunar", a mai afirmat Țiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel