Ion Iliescu: România are circa 15 milioane de cetățeni cu drept de vot

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, într-o postare pe blog, scrie că deși nu a văzut motivarea Curții Constituționale referitoare la invalidarea referendumului,  acest lucru lasă semne de întrebare asupra cvorumului, din moment ce populația României cu drept de vot se ridică la circa 15 milioane de locuitori.

[caption id="attachment_223455" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

"Se stie bine ca, din 1990 – cand populatia Romaniei atinsese un maxim de 23,2 milioane locuitori – aceasta a cunoscut o continua scadere, ca urmare – pe de o parte a sporului natural negativ ( raportul dintre numarul nou-nascutilor si cel al decedatilor) si, mai ales, a numarului insemnat de romani emigranti, stabiliti cu domiciliul in alte tari (peste 2 milioane)", scrie Ion Iliescu pe blog.

 "Recensamantul din anul 2011 (desi nefinalizat, datorita complicarii lui cu multe alte date – privind proprietatile, locuintele, etc) – a stabilit totusi ca populatia Romaniei era de 19 milioane locuitori.

 Daca din acest total se extrage numarul minorilor ((0-18 ani), care reprezinta cca.4 milioane suflete – ramane populatia de peste 18 ani, cu drept de vot – de cca. 15 milioane (celelalte categorii de personae fara drept de vot – condamnati, alienate, etc – cu o pondere mai putin importanta).

 Acesta este rezervorul potential de votanti, in Romania, astazi. Jumatate din acestia – ar fi 7,5 milioane !

 La Referendumuldin 29 iulie a.c. – in ciuda boicotului declarat de sustinatorii d-lui Basescu – au participat 8,4 milioane cetateni. De unde rezulta ca nu s-ar fi realizat cvorumul de 50%+1 din cei cu drept de vot ?

 Astept motivatia Curtii Constitutionale, cu datele statistice concrete!", conchide fostul președinte al României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel