Iliescu: Eu am pierdut alegerile și am rămas președinte PSD

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a vorbit despre apariția unui nou PSD. Fostul președinte subliniază că este o inițiativă neserioasă.

"Asta e neserios. E drept că trebuie să gândim ce să facem ca PSD să își consolideze pozițiile și să se prezinte ca un partid capabil să treacă prin toate. Adică orice partid se află în fața unor realități, poate să câștige, poate să piardă. Nu trebuie să intre în derută când pierde, nici în euforie când câștigă, ci să își consolideze și să-și îmbogățească experiența. Eram în 1996 când am avut prima confruntare așa mai deschisă", a declarat Ion Iliescu, la Ateneul Român, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Victor Ponta trebuie să-și asume eșecul alegerilor prezidențiale, Ion Iliescu a răspuns: "Bineînțeles. Dar ce înseamnă să-și asume? Ați asuma nu înseamnă să te retragi neapărat. Eu am pierdut alegerile în '96 și de pe poziția de fost președinte. Și după aceea am revenit la partid. Din contră, partidul m-a solicitat să vin și în perioada de opoziție 96 — 2000 am desfășurat un fel de politică care a repropulsat partidul și în 2000 am câștigat fără probleme. Asta este atitudinea constructivă și responsabilă, și nu intrarea în panică când pierzi, nici euforie când câștigi. Asta e lecția vieții și lecția vieții politice". 

SONDAJ. Câți ruși îl mai vor președinte pe Putin

Ion Iliescu a subliniat că nu prea a mai mers la ședințele PSD, dar așteaptă și vrea să meargă la un congres al PSD. "Nu prea am mai mers la ședințe, aștept vreau să fie un congres la partidului. Va fi (n.r. un congres), dar va fi întâi un Consiliu Național. Deci aștept să particip la Consiliul Național la dezbateri în legătură cu ce-i de făcut. (...) Eu de regulă mai și vorbesc", a spus președintele de onoare al PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel