Ion Iliescu, replică dură pentru Ion Cristoiu: Personaj plin de frustrări și de răutate

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a reacționat dur la analiza lui Ion Cristoiu făcută după ședința Comitetului Executiv Naţional al social-democraților în care Liviu Dragnea a fost ales președinte interimar al PSD, apreciind că este "expresia frustrărilor sale, dar și a inconsistenței gândirii și acțiunii, ca jurnalist, și ca persoană publică".

"Nu mi-am făcut niciodată iluzii în legătură cu probitatea profesională a lui Ion Cristoiu. Și nici în legătură cu rectitudinea sa morală. Nu am răspuns mojiciilor sale, ascunse în spatele "libertății de exprimare", mojicii care țin loc de analiză politică onestă și obiectivă. Nu sunt alergic la critică, dimpotrivă. Nu cred că a fost-și este-lider politic post-decembrist care să fi fost criticat-și jignit-cum am fost și sunt eu. Știam la ce să mă aștept, așa că mi-am asumat toate consecințele implicării în viața publică românească.

Nu accept și nu voi accepta însă, indiferent dacă asta va atrage încă un potop de imundități din partea unui personaj plin de frustrări și de răutate, cum este Ion Cristoiu, proferarea unor minciuni ordinare în ceea ce mă privește", a scris, vineri, pe blogul personal fostul președinte Ion Iliescu, în postarea intitulată "Un soi de replică la un simulacru de analiză politică".

Ion Iliescu, Victor Ponta și Liviu Dragnea, sub lupa lui Sorin Oprescu

Ion Iliescu precizează că este treaba jurnalistului "pe cine și cum a servit și servește", dar "FSN nu a fost, cum crede Ion Cristoiu, un partid al pitecantropiei politice".

În continuare, președintele de onoare al PSD transmite că și în prezent este implicat nu doar în viața politică, ci și în cea de partid, deoarece are "niște obligații și niște responsabilități", care decurg din funcțiile deținute în perioada de după 1989.

"Nu este nici bolșevism, nici dejizm, nici ceaușism. Apropo: responsabilitățile lui Ion Cristoiu în presa comunistă erau cumva semn al aderenței sale la democrația liberală și atașament la valorile nepieritoare ale capitalismului, sau cum? Că altminteri n-are de dat lecții nimănui, pentru că nu are îndreptățirea morală s-o facă.

Oameni ca Ion Cristoiu au construit, din prostie, sau din ticăloșie, imaginea unei Românii dominată de "baroni" locali", acuză fostul lider al PSD. 

"Gândul de vineri" al jurnalistului Ion Cristoiu, imund

Acesta spune că "alegerea lui Liviu Dragnea a fost rezultatul unui proces democratic, și NU expresia voinței sale", iar ceea ce a spus despre noul șef interimar al PSD "nu este un gest împotriva lui Victor Ponta"

"Restul lăturilor care țin loc de „analiză" în compunerea lui Ion Cristoiu nici nu merită amintite. Ele nu sunt decât expresia frustrărilor sale, dar și a inconsistenței gândirii și acțiunii, ca jurnalist, și ca persoană publică. Credibilitatea nu se construiește și nici nu se menține cu înjurături ordinare, cu minciuni și cu lipsă de respect față de proprii-i cititori. Să stea liniștit Ion Cristoiu: nu este Tudor Arghezi, și nici atacul lui la adresa mea un nou "Baroane!" El, din "bube, mucegaiuri și noroi" nu scoate, spre deosebire de Arghezi, "frumuseți și prețuri noi". Scoate doar bube, mucegaiuri, și noroi. Asta explică multe. Inclusiv imundul "Gând de vineri".

Pe cine se bazează Dragnea în PSD. Ion Iliescu și Adrian Năstase, în prim plan

Nu este un drept la replică. Este doar o precizare, pentru oameni onești, ce gândesc cu mintea lor, indiferent care este poziția lor față de mine. Poate mă repet: democrația, ca și libertatea de exprimare, implică și responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Când uităm de responsabilitate, cădem în mocirla în care se scaldă Ion Cristoiu", conchide fostul președinte al României.

Reacția sa survine în urma celei mai recente postări a jurnalistului Ion Cristoiu pe blogul personal, sub titlul "Ion Iliescu a venit direct din Mausoleul lui Lenin de la Moscova ca să-l facă pe Liviu Dragnea președinte al PSD".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel