Ion Iliescu - Le Figaro: Fake news. RĂZBOI mediatic

Roxana Neagu / 17 dec 2018 / 22:20 Salveaza PDF Comentarii
Ion Iliescu
Ion Iliescu

Ion Iliescu reacționează după ce în presă s-a scris că a vorbit pentru Le Figaro, atacându-l pe Liviu Dragnea, președintele PSD. 

În presa românească scrie, citând Le Figaro, că Ion Iliescu a declarat că PSD se află în cea mai gravă criză a sa și că problemele juridice ale lui Liviu Dragnea au creat probleme interne în partid. Articolul din Le Figaro e disponibil doar cu abonament. 

Ion Iliescu scrie, pe blogul său, că nu a declarat cele preluate în presa din România, și acuză nu un fake news, ci un adevărat război. 

”Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, despre istoria post-decembristă. Însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde, fără nicio miză nici pentru PSD, nici pentru România. Realitatea prezentată în articol este caricaturală, iar declarațiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intenția mea să particip la așa ceva. PSD este un partid matur și responsabil, care își va rezolva problemele conform statutului său și legilor țării.

În ultima perioada, am ales să fiu cât mai puțin implicat în viața politică din PSD și din România. Iar când voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fără mijlocirea presei, române sau străine.

Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datoreaza scuze și rectificarea respectivelor afirmații.” a scris Ion Iliescu pe blogul său

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28