Urmărește emisiunea live



Ion Iliescu, la Elias. Medicii verifică dacă are o tulburare digestivă sau un infarct

iliescu-as
iliescu-as

Ion Iliescu a fost internat de urgență la Spitalul Elias, din Capitală. Fostul președinte a acuzat încă de ieri dureri abdominale, după disputa pe care a avut-o cu Mircea Geoană la ședința Comitetului Executiv PSD.

Ion Iliescu a mai  suferit, în urmă cu  10 ani, de probleme la vezica biliară, iar supărarea pricinuită de disputa cu Geoană ar fi putut cauza probleme intestinale, declanșând o nouă criză. Deși managerul spitalului Elias, Dana Safta, a asigurat mass media că fostul președinte a venit pentru analize și nu pentru o boală gravă, trebuie amintit că Iliescu este cardiac. În 2004, ateroscleroza coronară a impus practicarea a 5 stenturi, adică aplicarea unor tuburi în înteriorul vaselor inimii care să mențină fluxul de sânge. În 2007, s-a mai montat un stent, la Paris, iar președintele a fost operat și la mână, în 2008, pentru îndepărtarea unui lipom. Presa a anunțat că stenturile ( în valoare de 2000 de dolari fiecare) sunt prevăzute cu o substanță care împiedică reastuparea vaselor de sânge, dar nu poate fi exclus riscul apariției unor noi stenoze, pe alte vase. Suferința miocardului din zona antero-inferioară a inimii se manifestă prin dureri digestive, grețuri și vărsături, fiind uneori confundată cu o tulburare intestinală.  Radu Vasile, la acea vreme premier, a suferit un astfel de infarct, fiind tratat la Elias, după ce mai bine de câteva ore a fost bănuit de suferințe gastrice.  Excluderea unui infarct se face prin analize de sânge care verifică nivelul unor enzime, crescut în cazul distrugerii miocardului. Chiar dacă are doar probleme digestive, președintele Iliescu trebuie investigat cu atenție și trebuie reechilibrat hidroelectrolitic. Deshidratarea consecutivă unor afecțiuni intestinale poate agrava suferințele cardiovasculare în cazul persoanelor vârstnice.

Consilierul preşedintelui Ion Iliescu, Ionuţ Vulpescu, a declarat presei că fostului preşedinte nu s-a simţit bine din cauza programului. Vulpescu a amintit ședința de la CEx care a fost lungă și obositoare și a negat că fostul șef al statului ar avea probleme digestive   sau cardiace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel