Ion Iliescu: Haite de procurori năvălesc în casele oamenilor și îi chestionează despre referendum

iliescu dc
iliescu dc

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, crede că Parlamentul al trebui să intervină și să oprească acțiunea procurorilor care dau năvală peste oameni în propriile case

Ion Iliescu a afirmat astăzi pe blogul personal, că "haite" de procurori care manifestă "un primitivism feroce" năvălesc în casele oamenilor și îi chestionează asupra votului la referendum. Acesta mai apreciază că Parlamentul trebuie să ia atitudine și să "cheme la ordine" Parchetul pentru abuzuri. "Nu credeam că, după Revoluţia din Decembrie 1989, îmi va fi dat să asist la asemenea manifestări de un primitivism feroce - haite de procurori care dau năvală peste oameni în case, în mediul rural, pentru a-i chestiona dacă au fost la vot pentru referendum. În ce lume trăim ?!!! De unde au răsărit asemenea specimene, venite parcă din grote primitive? Dar, mai ales, cine i-a trimis într-o asemenea misiune, de esenţă fascistă?", a spus fostul președinte al României.

Dl. Iliescu mai consideră că Parchetul a acționat la comandă, procurorii fiind trimiși într-o "acțiune de intimidare." Acesta se întreabă retoric, cum apără procurorii drepturile și libertățile cetățenești, prevăzute de Constituție. "Desigur, răspunderea revine conducerii Parchetului General, care a acționat la comandă - împotriva spiritului şi raţiunii care trebuie sa guverneze activitatea acestei instituţii. (…) Prin asemenea acte se subminează autoritatea instituţiei în percepţia opiniei publice, a cetăţenilor - care văd cum o instituţie creată pentru a apăra ordinea de drept, drepturile şi libertăţile cetăţeneşti se transformă în instrument de intimidare şi de acţiune împotriva cetăţenilor!," a scris Ion Iliescu pe blogul său. Acesta a mai adăugat că Parchetul General riscă să se transforme într-un instrument de reprimare a libertăților și că e pus în slujba unui "om cu tendinţe autoritare, care a pierdut sprijinul şi încrederea cetăţenilor." "Parlamentul, ca organ reprezentativ suprem al poporului roman - aşa cum este definit de Constituţie - este dator să intervină energic şi să cheme la ordine conducerea Parchetului General pentru abuzurile săvârşite, să o determine să-şi respecte atributele conferite de Constituţie!," a concluzionat președintele de onoare al PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel