Ion Iliescu dezvăluie impresiile după prima întâlnire cu soții Ceaușescu

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a vorbit, la Digi24, despre prima întâlnire cu Nicolae și Elena Ceaușescu.  

Întrebat la emisiunea „Impartial", de la Digi24, ce impresie i-au lăsat soții Ceaușescu la prima întâlnire avută cu ei, Ion Iliescu a declarat: „Era în altă generație. El a fost prieten cu fratele tânăr al tatălui meu, erau cam din aceeași generație. Și el, și Elena Ceaușescu. Au făcut parte dintr-un grup de tineri comuniști, încă dinainte de 1944. Percepeam limitele sale intelectuale, dar era – dintre cei de atunci cu pretenții la conducere – cel mai înzestrat din acest punct de vedere. Din păcate, cu limite intelectuale", a spus Ion Iliescu, la Digi24.

În schimb, Elena Ceaușescu nu a reușit să-l impresioneze, fiind "limitată total". Nu avea nici mintea vioaie a soțului său și nici cultură: "În ciuda titlurilor pe care și le-a asumat după aceea, era limitată total. Nu cred că ea a citit ceva vreodată, vreo carte, dar i-a plăcut să acumuleze titluri științifice", a declarat Ion Iliescu.

Fostul președinte a mai susținut că Nicolae Ceaușescu era "realmente, o minte capabilă, însă un om limitat intelectual și cu ambiție. Adică omul care se simțea depășit pe plan mental, intelectual, dar care voia să fie șeful".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel