Ion Iliescu: Declaraţiile lui Băsescu la adresa Regelui Mihai sunt iresponsabile

iliescu_75109900
iliescu_75109900

Fostul preşedinte Ion Iliescu a apreciat joi, la B1 TV, drept lipsite de răspundere şi "descalificante" declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la Regele Mihai, menţionând că fostul suveran nu a abdicat, ci "a fost abdicat".

"Mi se par iresponsabile astfel de declaraţii şi sunt descalificante pentru personajul respectiv", a declarat Ion Iliescu la B1TV, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, de miercuri, când a spus că abdicarea Regelui Mihai I reprezintă un act de trădare.

Fostul preşedinte Iliescu a menţionat că fostul suveran nu a abdicat: "El nu a abdicat, nu a fost iniţiativa regelui să abdice, el a fost abdicat", a spus Iliescu.

"Şi slugă la ruşi, tot felul de asemenea aprecieri... Mi se par de o iresponsabilitate descalificantă. Este descalificant şi incalificabil pentru domnul Băsescu", a adăugat Ion Iliescu, adăugând că această ieşire a şefului statului "arată lipsă de control, de răspundere pentru funcţia pe care o deţine".

Întrebat despre faptul că şi el a avut o relaţie dificilă cu fostul suveran, Ion Iliescu a răspuns: "Am avut şi noi problemele noastre, eu nu sunt un monarhist (...) Şi am regretat faptul că în perioada '90-'92 s-a creat o situaţie tensionată, pe care puteam să o evităm şi atunci. Dar, după aceea, noi am stabilit relaţii de dialog normale, care au fost benefice ţării. Deci, ceea ce s-a construit de atunci de ce să fie subminat, deteriorat de momentul de faţă?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel