Ion Iliescu, atacat virulent de Marius Oprea

Marius Oprea, într-o postare pe Facebook,  îl atacă dur pe Ion Iliescu, mesaju fiind însoțit și de o imagine pe care autorul o explică.

"La mulţi ani, Domnule Ion Iliescu!

Domnule Preşedinte,
n-am putut ieşi din casă în această sîmbătă mohorîtă. Aşa că m-am tot gîndit la cei zece ani în care aţi condus ţara pentru că declaraţia dvs. de joi, (25 februarie) mi-a plăcut foarte mult.
Aţi fost, în sfîrşit, sincer în cinismul afişat. Se vede treaba că puţin v-a păsat de poporul pe care aveaţi să-l conduceţi clădindu-vă puterea pe sînge şi disperare.

Vineri, însă, v-aţi întors pe şine şi aţi urmat calea cea dreaptă a raţiunii politice. Adică, minciuna. M-am liniştit. Aţi reintrat în parametri.

Ei, bine, lăsînd la o parte toate acestea, pentru că, în fond, dvs. nu aveţi nici o legătură cu Revoluţia, căreia i-aţi aplicat o lovitură de stat, să ne întoarcem la ale noastre.

Mi-am exprimat în mai multe rînduri, în mod public, dorinţa de a vă vedea închis la Jilava pentru sîngele vărsat după 22 decembrie şi la Mineriade.

N-a fost să fie. Aţi jertfit cu acelaşi cinism doar pe cîţiva dintre cei care v-au fost unelte, şi aceştia numărîndu-se pe degetele de la o mînă.

Acum, Fortul 13 Jilava, unde au fost închişi de Securitate manifestanţii din 21 decembrie, cei care nu au fost împuşcaţi în stradă, de Securitatea pe care aţi salvat-o a doua zi şi în anii care au urmat, va deveni muzeu.
Tare mi-aş dori ca într-un act generos de voluntariat să vă oferiţi serviciile memorialului Fortului 13 Jilava şi să deveniţi ghid în această casă a ororilor comunismului pe care le cunoaşteţi atît de bine. Dacă din motive de sănătate sau de vîrstă nu vă permiteţi acest ultim serviciu adus naţiunii pe care atît de mult aţi condus-o, atunci donaţi, vă rog, măcar unul dintre costumele dvs. prezidenţiale, una dintre binecunoscutele dvs. pălărioare şi un caiet cu notiţe de curs de la şcoala de partid din Moscova.

Dacă fizic prezenţa dvs. la Jilava n-a fost şi nu va fi posibilă, măcar simbolic să fiţi acolo.
În aşteptarea unui gest, îmi îngădui să vă ofer un cadou din tot sufletul şi cu toată nerăbdarea care m-a făcut să nu mai aştept ziua dvs. de naştere şi să mă grăbesc de acum cu urarea de "La mulţi ani în nelinişte şi fără de pace"!

P.S. Dacă aveţi nelămuriri legate de compoziţia din imagine, să vă explic:
Cucuveaua e aia de la Cotroceni;
Coada de argint este pîrghia acţionată de Roman, Stolojan şi Văcăroiu cu care aţi înfulecat întreaga avuţie naţională.
Sărac şi cinstit cum sînteţi trebuie că aveţi un tranzit intestinal extraordinar, care la vîrsta dvs. e o adevărată binecuvîntare.
Încă o dată, La mulţi ani, Domnule Preşedinte!
Al dvs. nesupus cetăţean, Marius Oprea!"

Atacul lui Marius Oprea vine după ce, joi, Ion Iliescu a declarat, referindu-se la Dosarul Revoluției că "La noi a fost o mişcare radicală de înlăturare a vechiului regim cu sacrificii umane. Revoluţia din decembrie a însemnat sacrificii umane. Acum să stăm să tot plângem morţii în loc să tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare al societăţii româneşti...".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel