Ion Iliescu, atac subtil la Victor Ponta: Eu am avut de-a face cu medici români de înaltă calitate-VIDEO

Ion Iliescu a declarat că s-a operat de două ori, dar a preferat să o facă în România. Fostul președinte  nu a dorit să decizia  premierului Victor Ponta de a merge în  Turcia pentru o operație de rutină, dar admite că funcțiile publice înalte au o simbolistică aparte și pot da, în cazul de față, un semnal în legătură cu eficiența sistemului medical din țară.

„Eu am avut două operații, ambele le-am efectuat în țară. Prima privind vezica biliară, în anii 90, am efectuat-o în spitalul Elias (...) și după anul 2000 am avut o a doua operație, plasarea unor stenturi pe artera coronariană, făcută în clinica profesorului Brădișteanu (...). Legat de efectuarea acestei a doua operații, am făcut un control și la Paris, într-o vizită pe care am făcut-o în anul respectiv. Dar operația propriu-zisă am făcut-o în țară. Ambele operații le-am făcut în București", a ținut să precizeze fostul șef al statului la Digi 24.

Citește și: Victor Ponta, operație în Turcia. Unde ar fi internat premierul


Întrebat cum comentează gestul premierului Victor Ponta de a se opera în Turcia pentru o ruptură de ligamente, Ion Iliescu a spus că fiecare are dreptul de a lua propriile decizii. „Nu pot să comentez acest lucru, fiecare judecă propria situație în condițiile date. Am auzit că a fost sfătuit de domnul Tăriceanu, care a efectuat aceeași operație la un doctor cunoscut. Se duc mulți români în Istanbul. Nu pot să judec acest lucru", a mai spus Ion Iliescu.

„E greu să judeci acest lucru. Fiecare își judecă situația lui și dacă are mai multă încredere într-un medic cunoscut de afară și are posibilitatea să o facă, este treaba lui", a repetat fostul președinte. „Eu, din proprie experiență, am avut de-a face cu medici chirurgi români de înaltă calitate. Și profesorul Setlacec (care l-a operat în anii 90 – n.r.), și profesorul Brădișteanu au fost sau sunt oameni cu notorietate și cu experiență profesională deosebită", a adăugat Ion Iliescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel