Ion Iliescu, absent la prima ședință din 2015 a BPN a PSD

Biroul Permanent Național al PSD s-a reunit, luni, în prima ședință din acest an, însă printre participanți nu s-a numărat și președintele de onoare al partidului, Ion Iliescu. 

Ion Iliescu nu a participat, luni, la şedinţa BPN a PSD, după ce nu a luat parte nici la ultima reuniune a CExN de la sfârşitul anului trecut, unde au fost validaţi noii membri ai Guvernului Ponta 4, scrie Digi 24.

Preşedintele de onoare al PSD a evitat să mai participe la reuniunile publice ale partidului după ce, la ultimul CExN al partidului, convocat pentru analiza eşecului la scrutinul prezidenţial, vicepreşedintele PSD, Ioan Rus, a vorbit despre faptul că alegerile ar fi fost pierdute din cauza etichetei de "comunism" asociate partidului şi candidatului Victor Ponta.

Ulterior, Victor Ponta a precizat public că PSD a pierdut alegerile prezidenţiale pentru că a fost perceput ca fiind un partid al baronilor locali, apărător al corupţilor, care este etichetat drept "comunist".

PONTA, despre EXCLUDEREA lui ILIESCU din PSD

La acel moment, deputatul Sebastian Ghiţă i-a solicitat lui Iliescu să facă un pas în spate, cerând retragerea președintelui de onoare al PSD din proximitatea liderilor partidului. 

Iliescu a răspuns, ulterior, acestor acuze printr-o scrisoare deschisă postată pe blogul său, în care arată că PSD nu poate fi condus ca o corporaţie.

"Refuz să primesc lecții de la oameni care cred că și-au cumpărat un partid, PSD, și îl conduc, direct sau prin interpuși, ca pe o corporație. PSD nu este proprietatea nimănui. PSD nu este o investiție, și nici programul său politic nu se confundă cu un plan de afaceri. Iar guvernarea nu este un profit, care trebuie maximizat cu orice preț. Această viziune caricaturală ne-a făcut mai mult rău decât orice altceva în această campanie electorală. Dacă vom continua pe drumul ăsta, eșecul nu este departe. Viața oamenilor nu se reduce doar la bani.(...)

Nu avem de ce să ne fie rușine de identitatea noastră. Nu avem de ce renunța la valorile stângii. Trebuie să renunțăm însă la vanitate, la superficialitate, la abordarea conflictuală a problemelor din partid. Dacă ne concentrăm asupra căutării "vinovaților", în loc să căutăm soluții, vom eșua și în guvernare, și vom deveni un partid fără prea multă relevanță pe scena politică. De unde și apelul meu la responsabilitate și la sinceritate din partea tuturor", replica președintele Ion Iliescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel