Ion Diniță (PC) și Dănuț Culețu (PNL), demisii din Parlament

Doi parlamentari au demisionat, miercuri, din Camera Deputaților. 

Ion Diniță, deputatul PC ales în Circumscripția electorală 8 Brașov, Colegiul uninominal nr. 7, a demisionat, astăzi, din Parlament. 

"Având în vedere demisia din calitatea de deputat a domnului Diniță Ion cu 1 aprilie 2015 am luat act de această demisie în ședința publică de astăzi 1 aprilie", a declarat Valeriu Zgonea în plenul Camerei Deputaților, citează Agerpres.

Procurorul general Tiberiu Nițu i-a transmis ministrului Justiției pe 10 octombrie 2014 referatul DNA pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Ion Diniță, pus sub acuzare în dosarul de corupție al președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

Diniță, potrivit procurorilor DNA, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Deputații au aprobat pe 18 noiembrie, cu 274 voturi pentru și 55 împotrivă, cererea ministrului Justiției privind încuviințarea arestării preventive a deputatului PC Ion Diniță.

Si deputatul liberal Dănuț Culețu, ales deputat în circumscripţia electorală nr.14 Constanța, colegiul uninominal nr.9, a anunțat astăzi că demisionează din Parlament, dar și din PNL.

Fostul prefect al Constanţei a precizat pentru gandul.info, că „Nu vrea să fie o ţintă pentru adversarii politici şi autorităţi, mai mult sau mai puţin formale, şi nici o povară pentru Partidul Naţional Liberal al cărui membru este din anul 1990". 

În ianuarie 2015, Dănuţ Culeţu a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, împreună cu primarul comunei Valu lui Traian şi fostul director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel