Ion Cristoiu: strategia lui Victor Ponta care ar putea pierde alegerile

Ion Cristoiu a declarat la Realitatea Tv, în emisunea lui Rareș Bogdan, că la alegerile din noiembrie, important va fi cine se va clasa pe locul 3 în primul tur, întrucat voturile acestuia vor fi transferate către unul dintre finaliștii din al doilea tur.

Diferența dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta va fi de doar 10% în primul tur, iar pe locul 3 va fi Călin Popescu Tăriceanu, "atunci s-a terminat", dând de înțeles că voturile lui Tăriceanu se vor duce către Victor Ponta în al doliea tur de scrutin.

Jurnalistul a sustinut ca va fi foarte important ca cel de pe locul trei sa poată mobiliza electoratul dar sa aiba si multe voturi, spunand ca acum nu mai exista "un Traian Băsescu" cel care la campania din 2004 a reusit sa mobilizeze electoratul in al doilea tur. În plus, Cristoiu a mai explicat, că spre deosebire de alegerile care au avut loc inainte de 2009, cand prezidentialele coincideau cu parlamentarele, principala diferenta o reprezinta faptul ca acum deja exista o majoritate parlamentara care va ramane:

"Haideti sa vedem care este noutatea alegerilor din acest an. Este foarte important, pana acum in 2009, alegerile parlamentare coincideau cu cele prezidentiale, structurile de forta se impart pentru ca nu se stie rezultatul alegerilor parlamentare. Scot 2009 pentru ca atunci era Traian Băsescu presedinte si avea majoritate parlamentară. Anul acesta avem o noutate absoluta, majoritatea parlamentara ramane. Niciun presedinte nu poate sa promita ca o sa schimbe majoritatea parlamentara care va fi acceasi pana in 2016. Nu au cum sa o schimbe, nu sunt alegeri care sa o schimbe.

Citește și: Adriana Săftoiu: Victor Ponta nu ia voturile lui Călin Popescu Tăriceanu, în turul doi

Va atrag atentia ca intra in vigoare legea referendumului, cu 30%, vom avea un presedinte care nu va mai fi presedinte. Avem o majoritate care daca va fi in indispozitie, care daca va stranuta, este suficient si sa il schimbe. Mai ales daca nu este al lor. Al doilea lucru, in 2004 am avut un premier, Adrian Nastase, un presedinte care isi termina mandatul numai ca presedintele Ion Iliescu era de accesi parte a baricadei, iar inceptul cu incetul i-a luat locul. Exact ce face Ponta. (....)Intre situatia de acum si 2004, exista Traian Băsescu, dupa primul tur, era pustiu. Atunci Basescu a facut o smecherie: daca ajung eu presedinte, il pun premier pe Tariceanu. Daca diferenta dintre Ponta si Iohannis este 10%, s-a terminat. La 10 % s-a incheiat pentru ca nu mai exista un Traian Băsescu care sa ii mobilizeze.(...) Trebuie sa ii omogeninzeze cineva", a sustinut Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu a mai dat drept exemplu situatia din 2009, cand de fapt voturile lui Crin Antonescu nu s-au dus catre Mircea Geoană, pentru ca electoratul nu a fost pregatit, iar jumatate dintre alegatori s-au dus la Băsescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel