Ion Cristoiu: Macovei, greșeală mortală. Nu poți să faci asta

Jurnalistul Ion Cristoiu crede că Monica Macovei a face o eroare enormă când se revendică fondatoarea unui partid împotriva clasei politice, dar îl susține pe Klaus Iohannis, candidatul ACL, în turul al II-lea.

"Aceste dezbateri, contrar tuturor presupunerilor, nu influențează foarte mult acest public. Eu vă atrag atenția asupra marelui adevăr: a fost cea mai slabă prezență în primul tur. Această prezență ne spune un lucru: că au ieșit numai mașinăriile de partid (...) Monica Macovei a făcut o greșeală mortală: nu poți să prezinți, să înființezi un nou partid, care e anticlasa politică și să susții pe cineva în turul al doilea", a spus Ion Cristoiu, joi seară, la Realitatea Tv.

Monica Macovei, plângere penală la Parchetul General. Tiberiu Nițu, prima reacție

Jurnalistul a arătat că opinia publică vede turul al doilea ca pe un meci de box, în care, deocamdată, Klaus Iohannis nu aruncă niciun pumn.

"Cu excepția lui 2009, când la al doilea tur au venit cu vreo 600.000 mai mulți, în toată perioada postdecembristă, la al doilea tur au venit mai puțini. Vor fi mai puțini (...) Realitatea postdecembristă ne arată că, în al al doilea tur, nu vin, de regulă, mai mult decât la primul tur. Dacă ați observat, nu noi trebuie să facem, trebuia să facă Klaus Iohannis. Pentru că, pentru Klaus Iohannis, problema e că între cele două tururi, electoratul se uită la doi boxeri. Este o chestie fundamentală. Nu mai există nici partide. Deocamdată, nu văd din partea domnului Klaus Iohannis că dă și el cu pumnul, nu a făcut nimic", a adăugat Ion Cristoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel