După primul tur al alegerilor prezidențiale, Ion Cristoiu nu a mai dorit să colaboreze cu Realitatea TV, fără să dea prea multe detalii. Într-un interviu pentru evz.ro în ediția de vineri, Ion Cristoiu nu îl menajează pe Rareș Bogdan, făcându-l mitocan.
"Vreau să lămurim un lucru: nu eu am rupt colaborarea cu Realitatea TV, ci Realitatea TV a rupt colaborarea cu mine. Tânărul Rareș Bogdan, care nu mai contenea să mă ridice în slăvi în direct, de mă simțeam prost, pentru că sunt obișnuit cu înjurăturile, a devenit brusc mitocan după emisiunea din seara lui 2 noiembrie 2014.
Vă dau următoarele fapte și judecați singur! Aveam programate emisiuni pentru miercuri, 5 noiembrie 2014 și duminică 9 noiembrie 2014, la ora 22.00. N-o să vă vină să credeți, dar și miercuri și duminică, fiind vorba de emisiuni stabilite împreună cu Bogdan Rareș, am așteptat până la ora 22.00, ca prostul, un telefon de la Rareș Bogdan sau, dacă el considera că e prea mare pentru așa ceva, de la portarul postului, prin care să mi se spună că nu se mai ține emisiunea. Culmea e că nici după aceste emisiuni, Rareș Bogdan n-a catadicsit să mă sune și să-mi explice ce s-a întâmplat. Nici acum, dacă mă întrebați, n-am primit o explicație de câteva rânduri sau de câteva vorbe, de ce s-a purtat așa. Am lucrat de a lungul vieții mele cu sute de jurnaliști, tineri și bătrâni. Nici unul nu și-a permis să mă trateze ca pe camerista nevestei sale. Lucru cu atît mai bizar cu cu cât mai înainte mă copleșea în emisiuni și în particular cu jurăminți fierbinți de respect, și de admirație, deși eu nu i-o cerusem. Am tras concluzia că Rareș Bogdan primise ordin să mă jignească suficient de tare pentru ca eu să înțeleg că nu mai am ce căuta la Realitatea TV.
A fost asemenea autodeconspirării lui Robert Turcescu. De ce a vrut să scape de mine? Pentru că emisiunea din 2 noiembrie 2014 le semnalase Șefilor lui că prezența mea, a jurnalistului care, vorba lui Rareș Bogdan, nu credea în victoria lui Klaus Iohannis, era incompatibilă cu Operațiunea pusă la cale de Servicii în vederea celui de-al doilea tur. Cu aceasta am răspuns și la întrebarea despre activism. Unii jurnaliști au fost activiști din Convingere, alții din Ordin. Cazul Robert Turcescu, despre care am aflat mai multe decît s-a spus în spațiul public, mi-a confirmat bănuiala înspăimîntătoarei putere a Serviciilor asupra presei noastre, de la site-uri finanțate prin intermediul unor firme paravan pînă la ofițeri acoperiți sau agenți de influență în posturi cheie din redacții de ziare și televiziuni", a declarat Ion Cristoiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu