Ion Călin, replici ACIDE la audierea lui Ion Ștefan. "Spuneți că nu sunteți capabili!"

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ion Călin l-a prins la înghesuială pe Ion Ștefan în timpul audierilor pentru învestire. 

"Înainte de orice, vreau să-mi exprim regretul că după 15 ani în această Comisie, am trăit o asemenea experiență. Mă refer aici la proceduri parlamentare și mod de derulare a unei ședințe comune, Cameră - Senat, privind Administrația Publică. Îmi exprim regretul și aștept răspunsuri concrete din partea domnului ministru, pentru că până acum am înregistrat răspunsuri paralele vis-a-vis de întrebare. Dați-mi voie să fac un scurt comentariu în ceea ce privește INA (n.r. Institutul Național de Administrație). Sunt unul dintre oamenii care au scris legislația privind înființarea INA și vreau să vă spun că performanța în Administrația Publică o aduce formarea continuă a funcționarului public și INA a fost performantă și până la deființarea de către Guvernul PDL - PNL și acum, când funcționa și cu programe de cooperare cu majoritatea instituțiilor de administrare din Europa, iar o desființăm. I-ați luat tot ce însemna mai bun ca performanță, subordonând-o ca și serviciu", a declarat Ion Călin în cadrul audierilor de învestire a lui Ion Ștefan. 

Spuneți că nu sunteți capabili!

"Domnule ministru, mereu vreți să conduceți țara, dar vorbiți numai de greaua moștenire! Spuneți că nu sunteți capabili! În momentul în care spuneți că ați oprit risipa, dar nu spuneți dacă ieri pentru azi, sau azi pentru mâine, asta iar nu am înțeles-o, vreau să vă întreb concret. La auditul pe care l-ați realizat dvs. cu privire la plățile PNDL, au fost identificate și probleme. Cu toate acestea, dvs. ați ignorat consecințele auditului și ați făcut plăți și la primarii PNL. Vă întreb, v-ați asumat personal aceste plăți? Înțelegeți consecințele legale unei astfel de plăți? Mulțumesc pentru răspuns, să nu fie paralel!", a completat el. 

Răspunsul lui Ion Ștefan

"Am plătit toate cererile. Nu cunosc culoarea politică. Chiar nu am întrebat vreodată. Vorbim despre mii de plăți, despre mii de localități controlate, vorbim de aproape trei miliarde de lei plătiți. Nu cunosc! Domnule deputat, pe masa ministrului nu există niciun audit cu privire la așa ceva (n.r privind neregulile din proiectele PNDL la primarii PNL). Eu sunt primul care am semnat un document în acest sens, să realizăm un audit complet, atât la Programul Național de Dezvoltare Locală 1, cât și 2. Nu știu despre ce audit vorbiți dvs., chiar nu știu", a răspuns Ion Ștefan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel