Ion Bârlădeanu,la BBC: În tinereţe eram frumos ca Rudolph Valentino şi credeam că o să fiu nemuritor

ion_barladeanu_001_31983400
ion_barladeanu_001_31983400

Artistul român Ion Bârlădeanu a declarat într-un interviu acordat postului britanic BBC că deşi în tinereţe era "frumos ca Rudolph Valentino" şi credea că va fi "nemuritor", acum este încredinţat de faptul că este muritor, însă arta lui nu va muri niciodată.

Ion Bârlădeanu este unul dintre cei mai importanţi artişti români contemporani, însă, până în urmă cu câţiva ani, el locuia într-o ghenă din spatele unor blocuri din Bucureşti, potrivit www.bbc.co.uk, preluat de Mediafax.

"Oamenii cred că am trăit toată viaţa la ghenă, dar nu e adevărat. Am stat acolo cel mult patru, cinci, şase ani", a declarat artistul în interviul acordat BBC.

Ion Bârlădeanu a realizat colaje politice subversive în mare secret, multe dintre acestea fiind o "reacţie" faţă de regimul dictatorial al lui Nicolae Ceauşescu, se mai spune în materialul realizat de BBC.

Artistul se consideră "un regizor" al colajelor sale, pe care le vede ca pe nişte filme. De altfel, Ion Bârlădeanu precizează în interviul pentru BBC că i-a spus acest lucru şi celebrei actriţe americane Angelina Jolie, pe care a întâlnit-o la Paris.

După ce a lucrat ca gropar şi gravor de cruci într-un cimitir, după decenii de obscuritate, Ion Bârlădeanu a fost descoperit de reprezentanţii lumii artistice, iar un documentar despre viaţa lui, intitulat "Lumea văzută de Ion B.", a fost premiat cu Emmy în 2010.

În încheierea materialului realizat de jurnalistul Tom Wilson pentru BBC, artistul român afirmă că deşi în tinereţe era "frumos ca Rudolph Valentino" şi credea că va fi "nemuritor", acum este încredinţat de faptul că este muritor, însă arta lui nu va muri niciodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel