Iohnnis, de acord cu Germania: nu vrea livrări de arme Ucrainei

Președintele Klaus Iohannis spune că livrările de armament în zonele de conflict duc întotdeauna la amplificarea crizei, punctând că această opțiune ar trebui "lăsată pentru mai încolo".

"Livrările de armament niciodată nu au pacificat zone conflictuale, livările de armament întotdeauna duc la o amplificare a conflictului", a declarat Iohannis, subliniind însă că trebuie lăsat "un spaţiu de manevră dacă situaţia se schimbă în mult mai rău". "Atunci este posibil ca împreună cu partenerii să se reevalueze această chestiune", a punctat preşedintele.

Statele Unite ale Americii și parteneri europeni precum statele baltice cântăresc varianta livrărilor de arme Ucrainei, opțiune pe care Germania a respins-o.

Potrivit lui Klaus Iohannis,  liderii europeni și-au exprimat la Consiliul European speranța că acordul de la Minsk nu va fi un eșec.

"Este, cum s-a exprimat foarte frumos cineva acolo, o rază de speranţă. Mai mult, deocamdată nu, dar, dacă se păstrează, poate să ducă la rezultate palpabile", a precizat Iohannis.

Armistițiu Minsk: Eșec al lui Merkel și Hollande în Ucraina? SUA și UE: Planul de pace de la Minsk, încălcat

NATO și Uniunea Europeană au condamnat violarea armistițiului la doar trei zile de la implementarea lui, după ce separatiștii au capturat orașul strategic Debalțeve. Semnalele pesimiste primite din Ucraina cu privire la planul de pace franco-german i-au reactivat pe avocații înarmării Ucrainei.

Întrebat dacă poate ajunge la frontiera României conflictul din Ucraina, Iohannis a negat. "Nu, nu cred că va ajunge conflictul propriu-zis la graniţele României, dar e clar că şi acum deja s-a ajuns prea departe, dacă vorbim de implicarea militară", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel