Iohnnis, întâlnire cu Aurescu la Cotroceni. Subiectul ambasadorilor, amânat

Președintele Klaus Iohannis și șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, s-au întâlnit marți la Cotroceni, dar discuția despre rechemarea din funcție a unor ambasadori a fost amânată.

Iohannis și Aurescu au discutat despre vizitele externe pe care le va efectua președintele României în 2015, prima dintre ele în Republica Moldova.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit în cursul dimineţii, la Palatul Cotroceni, cu ministrul Afacerilor Externe, domnul Bogdan Aurescu. La întâlnire s-au discutat priorităţile politicii externe şi calendarul vizitelor pe care Preşedintele le va face în străinătate în prima parte a anului 2015. Întâlnirea a durat o oră ”, menţionează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cei doi nu au discutat însă despre rechemarea unor ambasadori, despre care Iohannis a sugerat că ar fi de blamat pentru degringolada de la votul din Diaspora.

Iohannis a rechemat deocamdată un singur ambasador român, pe Lazăr Comănescu, șeful ambasadei României de la Berlin, care ar urma să devină consilier prezidențial pe probleme de politică externă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel