Iohannis, la Formatul Grupului BEI: Am apreciat sprijinul Luxemburgului în ceea ce privește aderarea României la Schengen

Iohannis, la Formatul Grupului BEI - Am apreciat sprijinul Luxemburgului în ceea ce privește aderarea României la Schengen
Iohannis, la Formatul Grupului BEI - Am apreciat sprijinul Luxemburgului în ceea ce privește aderarea României la Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis se află în Luxemburg, unde a avut o întrevedere cu prim-ministrul Xavier Bettel. Șeful statului participă, în calitate de vorbitor principal, la ediţia inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiţii.

România a apreciat "sprijinul clar şi vocal" al Luxemburgului în ceea ce priveşte aderarea la Schengen, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel.

În ceea ce priveşte sprijinul aliat oferit de Luxemburg, şeful statului român a spus că "împreună suntem mai puternici". 

România este pentru Luxemburg un "aliat fiabil", a declarat, luni, prim-ministrul Marelui Ducat, Xavier Bettel, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a afirmat că, în curând, 25 de militari luxemburghezi se vor alătura Grupului de Luptă NATO de la Cincu.  "E nevoie să ne întărim apărarea la nivelul NATO", a spus Bettel.

Înaltul oficial a reafirmat susţinerea privind aderarea la României la spaţiul Schengen, care este, "din păcate, pusă sub semnul întrebării de alţii".

"România este un candidat care este gata să adere la Schengen", a adăugat Xavier Bettel. Preşedintele Klaus Iohannis se află luni la Luxemburg. El urmează să participe, în calitate de vorbitor principal, la ediţia inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel