Iohannis, vizită în Ucraina: Președintele României a salutat în ucraineană Garda de Onoare

Aflat marți într-o vizită oficială la Kiev, președintele român Klaus Iohannis a salutat Garda de Onoare în limba ucraineană. Șeful statului a făcut o suită de gesturi simboloice în Ucraina, unde a depus o jerbă de flori la Euromaidan și o candelă cu spice de grâu la Monumentul Victimelor Holdomorului (Marea Foamete).

Şeful statului a fost întâmpinat la Aeroportul Borispil din Kiev cu pâine şi sare. Iohannis a vizitat mai apoi Muzeul Holodomorului, unde a tras clopotul. 

După ce a depus o jerbă de flori în Piața Independenței, Iohannis a fost primit la Administraţia Prezidenţială a Ucrainei de către preşedintele Petro Poroşenko. Cei doi şefi de stat au primit Garda de onoare şi s-au intonat imnurile de stat.

Într-o declarație comună de presă cu președintele Ucrainei, Iohannis a declarat că România sprijină ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană.

"Am dorit prin prezența mea la Kiev să reafirm voința de aprofundare a relațiilor noastre și sprijinul ferm al României pentru apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană.

Poroșenko: 11 țări UE trimit arme Ucrainei. România, între acestea? Ce spune Iohannis

Atât dl președinte Poroșenko, cât și eu am apreciat cooperarea româno-ucraineană ca fiind una solidă. România își dorește să fie un partener al Ucrainei și să împărtășească experiența și expertiza acumulată în procesul de pregătire pentru aderarea la Uniunea Europeană și la NATO", a spus Iohannis, la Kiev, după întâlnirea cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat marți că România și Germania vor asigura tratament medical pentru soldații ucraineni.

"Ieri la Berlin și astăzi cu domnul președinte (Iohannis — n.r.) am căzut de acord pentru acordarea de tratament medical soldaților ucraineni atât în Germania, cât și România. Astăzi am primit un grup de reprezentanți ai Germaniei pentru anumiți soldați de-ai noștri care necesită tratament și am căzut de acord că în viitorul apropiat vom primi o astfel de delegație și din partea României", a spus Poroșenko, în cadrul unei conferințe de presă comună cu șeful statului român, Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel