Iohannis, vinovat de înaltă trădare? Tudorel Toader, anunț

Scutaru Cristina / 01 ian 2019 / 21:22 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, într-un interviu la Antena 3, că nu s-a apelat la el, deocamdată, pentru consiliere privind plângerea de înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, adăugând, însă, că nu l-ar deranja dacă nu s-ar întâmpla acest lucru.

Tudorel Toader a fost întrebat dacă există temei vizavi de acuzarea președintelui Klaus Iohannis de înaltă trădare.

”În 2006, au fost abrogate insulta și calomnia, mai târziu chiar și adulterul. De ce s-au abrogat atunci? În numele libertății de exprimare. S-au abrogat insulta și calomnia pentru că au căzut, probabil, în desuetudine. Adică dacă românii nu se mai insultă, nu se mai calomniază... nu mai are sens să reglementezi, să incriminezi fapta respectivă. N-aș spune că cine a promovat abrogarea este prima soprană în aria calomniei, dar nici nu aș putea să neg.

Revenind la întrebare... sigur că nu este greu să arunci o anatemă despre cineva, dar eu voi respecta limitele mele de competență, dar și limitele mele de ministru. S-a spus că X și Y să facă draftul de sesizare și, dacă este nevoie, să apeleze la expertiza mea. Nu s-a apelat până acum la mine. Nu m-ar deranja dacă nu s-ar apela la mine, dar nu am văzut draftul pentru înaltă trădare. Așadar... nu mă pot exprima pe acest subiect, dar trebuie să mă mențin și în limitele mele de competență”, a zis Tudorel Toader într-un interviu pentru Oana Zamfir la Antena 3.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Badea, Pătraru, Banciu, confruntarea anului. Cine a câștigat

 

VEZI ȘI: EXCLUSIV TOP 2018. MARELE eveniment politic al anului. Românii au decis


 

Plângerea, la începutul anului 2019?

 

În jurul datei de 20 decembrie 2018, Liviu Dragnea a declarat că plângerea pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis va fi depusă în 2019.

"Da, în 2019 (va fi depusă plângerea - n.r.). (...) La începutul anului 2019, să vedem dacă se face în timpul vacanţei parlamentare sau după începerea sesiunii parlamentare. Urmează să avem răspuns zilele acestea", a afirmat Dragnea.

Dragnea a solicitat recent deputaţilor PSD Florin Iordache şi Mircea Drăghici să depună o plângere penală pentru înaltă trădare pe numele şefului statului, Klaus Iohannis.

"Nişte europarlamentari români trădători au votat chiar în preajma Centenarului Marii Uniri împotriva ţării noastre, împotriva României, minţind întruna şi prezentând o cu totul şi cu totul altă realitate despre ceea ce se întâmplă în România. Nu au avut nicio ezitare, nu au avut nicio tresărire. Şi insistă în continuare ca României să i se facă rău. Că spun ei 'aşa trebuie'. Să rămână în continuare MCV, să nu ne puneţi în Schengen, cât mai multe pedepse aplicate României până venim noi la putere, pentru că atunci când venim noi la putere, adică guvernul de tehnocraţi (...) nu mai e nevoie să faceţi nimic, pentru că vă dăm totul, oricum. Ce ne spuneţi, aia facem. Cam asta se întâmplă în aceste instituţii. Peste toate aceste acţiuni ale acestor europarlamentari români, cetăţeni români, deasupra tuturor este Iohannis, care într-un mod prin care trădează interesele României spune de foarte mult timp că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Asta este act de trădare a intereselor naţionale ale acestei ţări, practicat de Klaus Werner Iohannis", a afirmat Dragnea, la Consiliul Naţional al PSD.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24