Iohannis: Vă puteți baza întotdeauna pe România

Foto Facebook / Klaus Iohannis
Foto Facebook / Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus, joi, 6 iulie, că "România va continua să fie un susținător activ și angajat al legăturii transatlantice".

"România va continua să fie un susținător activ și angajat al legăturii transatlantice, care este vitală, deoarece reprezintă însăși coloana vertebrală a civilizației noastre occidentale. Trebuie să lucrăm împreună pentru a o face mai puternică. Cred că avem o recunoaștere comună a faptului că UE are nevoie de SUA și Statele Unite au nevoie de UE", a afirmat Iohannis, la prima sesiune a Summitului "Inițiativei celor Trei Mări" de la Varșovia, conform trimisului special al Agerpres Florentina Peia.

"Prezența președintelui SUA aici este în aceeași măsură o dovadă a unui angajament sporit al SUA pentru extinderea legăturilor economice cu partenerii săi europeni, cu scopul de a atinge prosperitatea noastră comună", a mai spus Klaus Iohannis.

De asemenea, a amintit de vizita sa de luna trecută în SUA: "Sunt ferm convins că, după întâlnirea noastră, relația noastră bilaterală este mai puternică decât oricând și sper că a arătat că vă puteți baza întotdeauna pe România ca fiind unul dintre cei mai de încredere aliați NATO ai SUA și ca un partener activ și angajat".

Totodată, a subliniat că România este şi un "susținător ferm al unității în cadrul unei UE reînnoite, care trebuie să meargă mână în mână cu unitatea transatlantică".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel