Iohannis: Un sprijin suplimentar militar şi umanitar urmează să fie trimis Ucrainei

Sursă foto: Presidency.ro
Sursă foto: Presidency.ro

România va suplimenta sprijinul militar şi umanitar acordat Ucrainei, a transmis, duminică, preşedintele Klaus Iohannis.

„România se alătură partenerilor săi în susţinerea noilor sancţiuni pentru a întări şi mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Un sprijin suplimentar militar şi umanitar urmează să fie trimis Ucrainei”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Guvernul a decis trimiterea, duminică, în Ucraina, a unei a doua tranşe de ajutoare.

România trimite ajutor militar Ucrainei, a anunțat, duminică, 27 februarie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Guvernul României a decis ca, după ce în Ucraina a ajuns deja o primă tranşă de medicamente şi echipamente sanitare donate de ţara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranşă de ajutoare în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente.

Totodată, Guvernul României anunţă disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din reţeaua militară şi civilă din ţara noastră” a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

 

Florin Cîțu: România trebuie să blocheze orice sursă de finanțare pentru companiile rusești

România trebuie să blocheze orice sursă de finanțare, mai ales de la buget, pentru companiile deținute de ruși, a scris duminică, pe Facebook, președintele PNL Florin Cîțu.

„În sfârșit a fost luată decizia ca o parte dintre băncile rusești să fie excluse din SWIFT. Ar trebui ca TOATE să fie excluse. Foarte imporant: banca națională a Rusiei nu mai are acces la activele sale din străinătate. DAR, pentru a avea efect, aceste măsuri trebuie implementate de fiecare țară în parte URGENT. Este partea cea mai importantă: idenficarea tuturor surselor de finanțare care ajung la Moscova și blocate. România trebuie să implementeze rapid aceste măsuri și să blocheze orice sursă de finanțare, mai ales de la buget, pentru companiile deținute de ruși”, a transmis Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel