Iohannis - Toader/Tăriceanu, CONFLICT între Palate. Pieleanu: RISCUL MAJOR

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Sociologul Marius Pieleanu a comentat conflictul dintre Palate, Victoria și Cotroceni, izbucnit din cauza propunerii de revocare a Laurei Codruța Kovesi, propunere neacceptată de președintele Klaus Iohannis. 

Luptă a orgoliilor ministrului Justiției și consilierilor președintelui Iohannis

”Este vorba despre orgoliile profesionale ale dlui Tudorel Toader, justificate în cazul domniei sale, iar, pe de altă parte de orgoliile, în opinia mea, nejustificate, măcar din perspectiva respectului, a consilierului dlui președinte Iohannis. Este și o luptă între competențele Executivului pe de-o parte și ale consilierilor pe de altă parte. Din păcate, și din punctul acesta de vedere, ierarhia valorilor nu se respectă în această țară. Se contestă capacitatea profesională a ministrului Justiției, Tudorel Toader, rector de universitate, profesor universitar și conducător de doctorate, în ceea ce înseamnă argumentele unei posibile sesizări la CCR.” a spus sociologul Marius Pieleanu, la Antena 3. 

Ce spune Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a spus, despre acest subiect că ”este rolul CCR să se pronunțe și cred că sesizarea trebuie făcută, ministrul Justiției a anunțat că Guvernul, doamna prim-ministru, va face această sesizare, lucru care se impune în situația dată de refuz a președintelui de a semna revocarea procurorului șef”. 

Ce a spus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis consideră că ”putem să înțelegem că ministrul este personal nemulțumit că nu i s-a acceptat solicitarea, dar de acolo până la un conflict constituțional e cale lungă, nu există niciun conflict între președinte și Guvern și nu există absolut niciun temei pentru sesizarea CCR”. 

Concluzia lui Pieleanu

Tudorel Toader este unul din membrii Guvernului care se bucură de un respect social major, adică de o favorabilitate, cel puțin din sondaje, în creștere. Nu i se poate pune la îndoială condiția sa de intelectual. Tocmai de aceea probabil dl Iohannis a fost sfătuit că o polarizare cu dl Tudorel Toader n-ar strica fiindcă, în mod evident, Klaus Iohannis are nevoie de cele aproape două milioane de voturi #REZIST, voturi ce ar fi un element asigurator în turul doi că ar câștiga. Sigur că mai rămâne primul tur și, așa cum am spus-o, există riscul major, chiar dacă este în campanie electorală deja, ca președintele să nu se califice în turul doi în condițiile în care partidul #REZIST va propune un nume important din rândul său”, a subliniat sociologul Marius Pieleanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel