Iohannis, teme referendum 26 mai. Ponta: Sunt defazate ca timp

Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, susţine că temele propuse pentru referendumul naţional din 26 mai sunt defazate ca timp.

"Referitor la referendumul propus de preşedintele României noi nu am avut o poziţie opusă, pur şi simplu am spus un lucru pe care cred că l-a spus orice român, e foarte importantă întrebarea, ce suntem întrebaţi pe 26 mai ca să ştim dacă prezenţa, votul nostru pentru sau contra are vreo semnificaţie. (...) Referitor la întrebările de la referendum (...) nu înţeleg utilitatea lor, cred că sunt defazate ca timp. Amnistie şi graţiere nu s-a mai pus problema cred că demult", a afirmat Ponta, duminică, într-o conferinţă de presă.

'Trebuiau prezentate efectele în cazul sesizării lui Iordache'

El a afirmat că trebuiau prezentate efectele în cazul sesizării lui Florin Iordache privind existenţa unui conflict juridic pe tema completurilor specializate în corupţie.

Ponta susţine că, în cazul în care CCR va admite această sesizare, vor fi redeschise 350 de cauze, peste 1.000 de inculpaţi vor reintra în drepturi, iar cei deja condamnaţi vor putea să dea în judecată statul român.

"Mă aşteptam ca Iohannis să facă această prezentare, poate chiar pe 10 aprilie să meargă la şedinţa CCR şi să-i convingă asupra efectelor", a spus el.

Liderul Pro România a mai susţinut că această sesizare ar fi fost scrisă de un judecător la CCR.

 Vezi și: Rareș Bogdan, mesaj pentru Klaus Iohannis, în precampanie: Noi suntem armata

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel