Iohannis-suspendare. Chirieac: Costurile ar fi prea mari

Vlad Manolache / 13 iun 2018 / 12:23 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Mai mulți lideri ai Partidului Social Democrat au invocat suspendarea președintelui Klaus Iohannis în cazul în care nu va respecta decizia Curții Constituționale a României. Bogdan Chirieac a declarat că nu se va ajunge la demararea unei asemenea proceduri.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vaslescu, vicepremierul Paul Stănescu și Liviu Pleșoianu au vorbit despre posibilitatea suspendării președintelui Iohannis în cazul în care nu ar respecta decizia Curții Constituționale a României cu privire la revocarea procurorului-șef al DNA. “Şi eu sunt de aceeaşi părere cu doamna vicepreşedinte Olguţa Vasilescu, dar va fi o decizie a partidului, nu vom lua o decizie separat. Fiecare îşi spune punctul de vedere, dar va fi o decizie în partid. Da şi eu spun că trebuie suspendat (preşedintele Iohannis – n.r.) în momentul în care nu semnează revocarea. O să aşteptăm să vedem. A zis că mai are puţin de citit, nu aşa mult, aşa a zis preşedintele, şi în momentul în care va spune că nu este de acord cu decizia CCR, sigur, în partid, vom decide ce facem în continuare. Vom analiza din toate punctele de vedere şi vom lua o decizie în partid”, a afirmat Stănescu, la Palatul Parlamentului.

 "Nu cred în acest scenariu"

Analistul Bogdan Chirieac consideră că nu se va ajunge la suspendarea președintelui Iohannis chiar dacă nu va respecta decizia CCR. "Eu, personal, continui să nu cred în acest scenariu. Cred cu putere că domnul președinte Iohannis va încălca Constituția, deci dânsul, sub niciun motiv nu o va revoca e doamna Kovesi, dar în același timp nu cred că se va ajunge la suspendarea domniei sale. Costurile ar fi prea mari, mai ales că, deocamdată, partenerii occidentali ai României sunt mai departe în favoarea războiului româno-român și al președintelui Iohannis decât în favoarea majorității parlamentare"

 

 

 

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27