Iohannis, surpriză înainte de prezidențiale. Chirieac: Asta ar interesa cetățeanul

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

În direct la România TV analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre alegerile prezidențiale și surpriza ce ar putea să o aibă pregătită Klaus Iohannis pentru campania electorală. 

”Domnul Klaus Iohannis a reușit, din nefericire, să transmită un mesaj de teamă PSD-iștilor. Dom`ne, dacă vine Iohannis ne omoară că suntem pesediști. Cumplit pentru un lider politic care dorește, până la urmă și are nevoie pentru a fi ales, de voturi și inclusiv de votul pesediștilor. Pentru că la un tur doi Iohannis - Barna, diferența o va face electoratul PSD”, a declarat Bogdan Chirieac în cadrul unei emisiuni de la România TV. 

Întrebat dacă președintele Iohannis va încerca o strategie prin care să câștige voturile PSD-ului, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns: 

”Să vedem, deocamdată nu a făcut. În 2014, a avut 11 milioane de voturi în total. Deci ne așteptăm la ceva asemănător astăzi pentru că și diaspora va putea să voteze trei zile, deci și de acolo, în loc de 400.000 de voturi ar putea să fie 600.000 - 700.000 de voturi, poate chiar mai multe. (...) Domnul Iohannis trebuie să facă o mișcare de imagine sensibilă, importantă, care să-i asigure și pe cetățenii de centru stânga, pentru că acea declarație cumplită ”pesediștii și românii” se decontează să știți”, a susținut Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Iohannis ar putea duce România în spațiul Schengen?

O surpriză ar putea fi intrarea României în Schengen. Dar cât ar conta? Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat și această posibilitate. 

”Informația este deja în presă, cum că domnul Iohannis ar veni cu intrarea României în Schengen, în zona aeroporturilor, pentru că asta ar interesa în primul rând cetățeanul, deși zona cu adevărat importantă este zona de mărfuri, pentru economie. Nu știu în ce măsură românii vor fi impresionați de chestia asta. Românii nu au fost impresionați de dublarea salariilor în mediul public, de creșterea substanțială a pensiilor, nu au fost impresionați de toată zona asta care a însemnat de-a lungul timpului multă pomană dată. (...) Cred că altceva mai substanțial s-ar putea întâmpla pentru ca președintele Iohannis să crească din nou în ochii electoratului de stânga”, a mai precizat Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel