EXCLUSIV  CCR, răspuns dur pentru Iohannis, în conflictul cu Dăncilă. Bolcaș: Nu are habar de ce face acest lucru!

Astăzi, președintele Klaus Iohannis a sesizat CCR. Supărat pe concediul premierului Viorica Dăncilă, președintele a considerat că se află într-un conflict cu premierul României și a cerut CCR să se pronunțe. 

Președintele Klaus Iohannis a considerat că e de natură constituțională faptul că premierul a plecat în vacanță și și-a delegat atribuțiile. CCR a cerut punctele de vedere ale celor două părți, premier și președintele până-n 14 august. Totodată, CCR precizează că la o dată ulterioară va avea loc și ședința. 

Președintele, lăsat de CCR să aștepte

CCR a răspuns sesizării președintelui că așteaptă puncte de vedere din partea celor două părți până-n 14 august. După ce va primi punctele de vedere, nu mai târziu de 20 de zile de la primirea cererii, va fi stabilit și termenul de ședință și cei implicați vor fi invitați. 

Având în vedere că premierul este plecat în perioada 6-13 august, conflictul constituțional va fi rezolvat după întoarcerea premierului din concediu. 

”În data de 3 august 2018, Curtea Constituțională a fost sesizată de către Președintele României cu o "cerere de soluționare a unui conflict juridic de natură constituțională dintre Prim-ministrul României și Președintele României." Sesizarea constituie obiectul Dosarului nr.1235E/2018. Conform procedurii prevăzute de art.35 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a fost stabilit termenul de 14 august 2018 înăuntrul căruia părțile aflate în conflict își pot exprima, în scris, punctul de vedere asupra conținutului conflictului și a eventualelor căi de soluționare a acestuia. Termenul pentru ședința de judecată va fi stabilit la o dată ulterioară, în conformitate cu prevederile art.35 alin.(2) din Legea nr.47/1992: " (2) La data primirii ultimului punct de vedere, dar nu mai târziu de 20 de zile de la primirea cererii, preşedintele Curţii Constituţionale stabileşte termenul pentru şedinţa de judecată şi citează părţile implicate în conflict. Dezbaterea va avea loc la data stabilită de preşedintele Curţii Constituţionale chiar dacă vreuna dintre autorităţile publice implicate nu respectă termenul stabilit pentru prezentarea punctului de vedere."

Avocatul Lucian Bolcaș ne-a declarat că președintele se comportă ca ”o babă cârcotașă”. Totodată, avocatul ne-a explicat în ce constă adevăratul conflict.

Întrebat dacă plecarea premierului în concediu poate duce la un conflict juridic de natură constituționașă, Lucian Bolcaș ne-a răspuns direct: ”E o prostie! Puteți să publicați și asta”.

Îmi pare foarte rău că avem un asemenea președinte”

În continuare, avocatul ne-a explicat: ”Președintele duce o politică de babă cârcotașă, căreia nu-i convine nimic, nu semnează nimic, trimite înapoi orice, fără să aibă habar de ce face acest lucru, în afară de obstrucționarea politicii PSD. Eu nu cred că, din punct de vedere constituțional, rolul președintelui este să blocheze orice fel de activitate politică a partidului de guvernământ, majoritar al alegeri. Conflictul care există acum este între democrația parlamentară și autoritatea prezidențială care vrea să fie impusă de dl Klaus Iohannis, ceea ce nu se poate. Domnia sa are niște obiceiuri de inspector școlar de provincie, care dă directive, a căror finalitate și conținut nu le înțelege, dar pretinde să fie respectate pentru că sunt date de propria sa persoană. Dl președinte nu cred că are consilieri atât de slabi încât să-i construiască o asemenea acțiune juridică, dar nu înțelege cum se folosesc anumite instituții constituționale. Îmi pare foarte rău că avem un asemenea președinte”. 

Vicepremierul Paul Stănescu este cel care o înlocuiește, pe perioada concediului, pe premierul Viorica Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel