Iohannis, somat să dea explicații. Coșmarul sociologilor, activat înainte de alegeri

Trei milioane de români cer modificarea Constituției. Reprezentanții lor îl critică pe președintele Klaus Iohannis și îi cer explicații. Scandalul- care mocnește înainte de alegeri- ar putea da peste cap anticipările din sondaje. Coaliția pentru Familie face demersuri pentru ca Parlamentul să demareze schimbarea Constituției. Subiectul poate acționa ca o lebădă neagră, coșmarul sociologilor, care dă peste cap sondajele așa cum a făcut-o și ”diaspora”. 

Coaliția pentru Familie îi cere președintelui Klaus Iohannis să clarifice declarațiile făcute cu privire la demersul celor trei milioane de cetățeni români care au cerut un referendum pentru a fi revizuit articolul 48(1) din Constituție. Coaliția pentru Familie se teme ca poziția președintelui să nu fie un semnal clar de opoziție și să aibă legătură cu viitoarea decizie CCR din 27 octombrie cu privire la cererea unui cuplu gay de a le fi recunoscută căsătoria în România. ”Catalogarea unui demers cu o asemenea susținere în societate ca fiind expresia ”fanatismului religios” ar fi expresia unei atitudini antidemocratice și anticonstituționale”, precizează Coaliția pentru Familie, care cere Parlamentului să urgenteze procedurile legislative cu privire la discutarea și votarea inițiativei de revizuire constituțională. 

DCNews a scris încă din iulie că decizia CCR este vitală pentru campania electorală pentru alegerile parlamentare. Revizuirea Constituției ar putea fi o temă de campanie.  O temă de campanie ar putea fi chiar aceasta: revizuirea Constituției. Întrebarea lansată atunci de DCNews era dacă ”Se va face referendum pentru un singur articol, cerut de 3 milioane de români, sau va fi făcută o revizuire a Constituției care să includă toate celelalte propuneri anterioare?”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel