Iohannis: Soluția pentru problemele oamenilor este descentralizarea

iohannis dragnea dc
iohannis dragnea dc

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, spune că proiectul descentralizării este ”absolut necesar”. În opinia liberalului, primarii și președinții de Consilii Județene vor avea mai multe atribuții, dar vor fi responsabilizați de votul acordat de către cetățeni.

”Dacă unii primari și președinți de Consilii Județene cred că vor primi mai multe atribuții și mai mult de lucru, au dreptate. Asta înseamnă descentralizarea”, a declarat Klaus Iohannis, marți seara, la Realitatea Tv, precizând că liderii administrației locale nu vor fi copleșiți de noile sarcini.

În opinia primarului Sibiului, ”soluția pentru problemele oamenilor este descentralizarea. S-a constatat că lucrurile se rezolvă mai simplu. Primarii și șefii de Consilii Județene sunt aleși direct, de oameni de acolo. De la aceștia se așteaptă soluțiile”.

Klaus Iohannis explică faptul că proiectul dirijiat de vicepremierul Liviu Dragnea nu este un moft al Executivului. ”Descentralizarea nu este doar dorită, este absolut necesară”, punctează el.

Întrebat cum vor fi responsabilizați șefii administrației locale după ce ministerele le vor transfera mai multe atribuții, dat fiind că unii primari și președinți de CJ-uri fug până și de actualele lor responsabilități, Iohannis a răspuns: ”Oamenii sunt responsabilizați prin vot. Administrația locală se implică în rezolvarea problemelor. Unii mai mult, alții mai puțin”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel