Iohannis și "schimbarea în bine". Teama lui Chirieac: Se încearcă...

Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele declaraţii ale lui Klaus Iohannis şi situaţia actuală de pe scena politică.

Klaus Iohannis: "Începe schimbarea în bine!". S-a terminat războiul Dragnea - Iohannis?

"Poate are dreptate preşedintele Iohannis. Mă cam îndoiesc însă, pentru că valul de ură ridicat este greu de coborât peste noapte. Dispariția abruptă a lui Liviu Dragnea, în acest proces ciudat, lasă valul fără ţintă. Acum, se încearcă dirijarea acestuia către întregul partid. E mai greu! În general, dirijezi un val de ură către o figură, nu către un partid întreg. Se încearcă împotriva doamnei Viorica Dăncilă. Dânsa nu ripostează, cum a ripostat Liviu Dragnea. Este femeie, e mai greu, e mai complicat. Să dea Dumnezeu să se încheie războiul în România, dar mi-e teamă că nu se va întâmpla asta", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, sâmbătă, la România TV.

 "Spunea preşedintele Klaus Iohannis că "hoţii şi penalii să stea în puşcărie". S-au încheiat şi alegerile, s-a întâmplat şi ce şi-a dorit, oarecum. Are o altă forţă, acum, preşedintele? - este întrebarea care i s-a adresat analistului. 

"Nu are dânsul forță pentru că, până la urmă, în România, în ultima perioadă, au avut loc mai multe procese şi vorbesc serios. Eu nu le văd atât de tranşant, dar trebuie analizat de ce familiile acelea au refuzat categoric să voteze PSD-ul, dacă venitul mediu pe familie, în România, a crescut cu 25% într-un an. De ce dacă, în teatrele de operații, unde militarii au primit numeroase bonusuri din partea guvernului PSD-ALDE, 98% au votat USR, 2% au votat PSD. Aici sunt nişte componente sociale. Sigur, declanşate de mediul online, dar apoi amplificate, care merită analizate. Se schimbă generaţiile, este o naţiune în tranziţie. Drumul spre prosperitate, început de PSD şi ALDE, s-a soldat cu o respingere în bloc a Guvernului. Uneori iraţională! Ura faţă de Dragnea era iraţională. "Dragnea la pușcărie", "*ue* PSD" erau lucruri iraţionale şi care au ţinut. De ce?", a mai spus analistul politic.

"Sociologii au încercat deja nişte explicaţii"

"Eu cred că guvernul trebuie să aibă mai puţin în vedere majorarea de pensii şi salarii, ci investiţiile în infrastructură. Trebuie văzut dacă nu cumva această nouă tendinţă ar putea fi mai mult pe placul cetăţenilor. Sociologii au încercat deja nişte explicaţii. Ei spuneau că această creştere bruscă a veniturilor în România i-a condus pe oameni la ideea că au un alt orizont şi acela nu i-a mulţumit", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel