Iohannis și Orban, dați în judecată de Dodon. Chirieac: Ar trebui să-l acuze pe Putin

AGERPRES
AGERPRES

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat gestul lui Igor Dodon de a-i acționa în instanță pe premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis. 

Magistrații Curții Supreme de Justiție au transmis cererea depusă de Igor Dodon, spre examinare, la Judecătoria Chișinău. El îi acuză pe premierul Ludovic Orban, președintele Klaus Iohannis, dar și pe președintele Uniunii Creștin-Democrate din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, de implicare în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3, că ”mai degrabă dl. Dodon trebuie să-l acuze pe dl. Putin care l-a instalat în funcția de președinte la primul mandat și care l-a dat jos la acest mandat. În Republica Moldova, din nefericire, există foarte multe influențe, în special rusă și ucraineană. Dacă Republica Moldova va continua traseul european, așa cum are șansa acum să urmeze România și pe președintele Iohannis, sigur că aceste influențe vor începe în timp să se diminueze, în timp însemnând, în opinia mea, câteva decenii. Până atunci, nu, pentru că Rusia e foarte prezentă economic în Republica Moldova, fiindcă noi, europenii, și noi, românii, din nefericire, ne-am implicat mult prea puțin și, atunci, cine ține economia în mână are un atu important. Mai mult, partea de est a Republicii Moldova, așa numita Transnistrie, e sub ocupație. Cred că dl. Dodon, nemaidorit de basarabeni, dă vina pe cine nu s-a implicat”. 

Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale din Republica Moldova în fața Maiei Sandu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel