Iohannis și Cîțu, întâlnire publică. Chirieac: Al doilea semn. Primul a fost fotografia cu toți oamenii președintelui

Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu

Președintele Klaus Iohannis are prima ieșire publică alături de premier după ce Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat subiectul, în contextul Congresului PNL, la care premierul Florin Cîțu candidează. 

Este vorba despre o acţiune NATO de inaugurare a unui centru de reziliență şi este prima ieşire publică a preşedintelui alături de premier, după ce Florin Cîțu şi-a anunţat candidatura la şefia PNL.

Vezi și: România inaugurează luni Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC), cu participarea lui Iohannis, Geoană, Aurescu, Cîțu şi a vicepreşedintelui CE Šefčovič

Ieri, la şedinţa liberalilor, mai multe filiale care erau alături de Ludovic Orban şi-au declarat sprijinul pentru Florin Cîțu, chiar în ultimul moment. Printre cei care au schimbat tabăra se numără Monica Anisie. Potrivit unor surse din interiorul PNL, citate de Antena 3, Ludovic Orban ar fi fost dezamăgit şi supărat de mișcarea făcută de Monica Anisie şi i-ar fi transmis că se simte trădat de aceasta, în condiţiile în care el a făcut-o ministru şi a pus-o în lumea importantă a politicii. Sunt mai mult de 16-17 organizaţii judeţene care, în ultimul moment, şi-au declarat sprijinul pentru Florin Cîțu, în condițiile în care era de aşteptat ca Ludovic Orban să aibă cel mai mare număr de filiale care să îl susţină. 

"Cred că este al doilea semn"

Întrebat dacă întâlnirea celor doi ar fi primul semn că preşedintele Klaus Iohannis îl susţine pe Florin Cîțu în competiția pentru şefia PNL, analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat: "Cred că este al doilea semn. Primul a fost fotografia de ieri, când toţi oamenii preşedintelui erau acolo, alături de Florin Cîțu - Rareş Bogdan, Nicolae Ciucă, Raluca Turcan, primarul Virgil Chițac, Flutur. Toţi oamenii președintelui erau în spatele lui Florin Cîțu. Ca să nu mai existe niciun fel de echivoc, astăzi, președintele a ieşit alături de Florin Cîțu. Opţiunea președintelui Iohannis este evidentă".

"Orban se va lupta pentru preşedinţia partidului"

Cât despre ce va face Ludovic Orban, dacă se va da la o parte sau va duce competiția până la final, cu negocieri, acesta a mai spus: "Eu sper ca toţi să se dea la o parte. Atenţie,  să nu uităm că în luna iulie, până la jumătatea lui august, au loc alegeri în filialele PNL din toată ţara. S-ar putea ca oamenii lui Ludovic Orban să fie înlocuiți de valul nou, cei apropiaţi de președintele Iohannis şi de Florin Cîțu. Atunci, s-ar putea întâmpla ca, pentru a nu-şi asuma o înfrângere, președintele Camerei Deputaţilor, domnul Orban, să se retragă. Dar, deocamdată, la cum îl ştim pe domnul Orban, se va lupta pentru preşedinţia partidului. Auspiciile, însă, îi sunt nefavorabile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel