Iohannis, ”mare rău făcut României”. Chirieac, semnal: Nu-ți atrage multă simpatie!

Baie de mulțime a președintelui Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială
Baie de mulțime a președintelui Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a luat act de demisiile miniștrilor Lucian Șova și Paul Stănescu, revocați acum din funcție, prin decretul dat de președinte. Președintele nu a semnat și decretele de numire a noilor miniștri, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat strategia președintelui Klaus Iohannis, căruia îi atrage atenția că greșește și că nu va câștiga simpatia #rezist. 

"Cel mai rău lucru, atunci când începi o strategie politică, aşa cum are președintele Klaus Iohannis, în opinia mea, în acest moment - aceea de a începe să-şi atragă partea foarte violentă #rezist, cei care vor să intre cu forţa în clădirea Guvernului, cu care mai apoi să se folosească pentru a-şi începe campania electorală pentru a-l da jos, în primul rând, pe Dacian Ciolos, până să ajungă la al doilea mandat - este să începi şi să te opreşti după 13 zile. Dacă ţi-ai propus să încalci legea şi Constituţia, ca preşedinte, pentru că nu ţi se poate întâmpla nimic acum, mergi pe calea asta. Ori dânsul ce face? I-a demis pe cei doi, a semnat revocarea, dar nu a numit pe altcineva. Şi rezultă că sunt două ministere fără ministru, în acest moment?", a  declarat analistul politic Bogdan Chirieac, pentru Antena 3.

”băi, uite, preşedintele le pune mâna în gât PSD-iștilor"

Cât despre posibilitatea unui interimat prelungit, acesta a mai spus: "Dacă se începe în felul acesta, ai mai bine de trei luni de zile în care România nu va avea preşedinte în Consiliul de Miniştri. Ministrii respectivi, cel puțin la Transporturi, prezidează Comisia Ministerială de Transporturi din Uniunea Europeană. România nu va avea o persoană acolo. E în regulă lucrul acesta? Este un mare rău făcut României, fără niciun sprijin pentru campania domnului Iohannis. Deci avea sens să spună, "domnule, nu-i revoc". Se duceau Șova şi Stănescu la Uniunea Europeană, Europa vedea că acolo scrie "Lucian Șova şi Paul Stănescu, miniştri operaţionali", că sunt demiși, că sunt revocați era mai puțin important, şi poate #rezist se uita la domnul Iohannis şi spunea "băi, uite, preşedintele le pune mâna în gât PSD-iștilor".

Nu înţeleg strategia preşedintelui. A început prin a spune "domnule, eu încalc legea fiindcă legea este PSD-istă, Constituţia este PSD-istă, o încalc şi pe asta şi-mi încep campania. Nu este un mod ortodox, dar este un mod prin care încerci să începi de undeva lupta cu Dacian Cioloș. Are sens! Ori, acum, semnarea decretelor de revocare, fără să numeşti alţi miniştri, nu îţi atrage multă simpatie din partea #rezist. Partea agresivă #rezist doreşte dărâmarea Guvernului, desfiinţarea clădirii şi mutarea, eu ştiu, la nişte ONG-uri", a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel