Urmărește emisiunea live


Iohannis: România, dispusă să sprijine preşedinţia finlandeză a Consiliului UE

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rhodos şi de Malta, Roberto Musneci, pe ambasadorul agreat al Republicii Coreea, Kim Yong-Ho, pe ambasadorul agreat al Bosniei şi Herţegovinei, Slaviša Ceranic, şi pe ambasadorul agreat al Republicii Finlanda, Marjut Akola.

În cadrul întrevederii avute cu ambasadorul Finlandei, şeful statului a salutat caracterul foarte bun al relaţiilor bilaterale şi a subliniat dorinţa de aprofundare a cooperării la nivel economic şi sectorial, în special în domeniul educaţiei, cât şi dispoziţia României de a sprijini preşedinţia finlandeză a Consiliului UE.

"Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat interesul, împărtăşit de doamna ambasador, de a menţine constant dialogul pe perioada deţinerii de către Finlanda a preşedinţiei Consiliului UE, în contextul convergenţei de vederi pe o serie de dosare europene şi al continuităţii agendei comune de priorităţi, exprimând disponibilitatea României de a sprijini preşedinţia finlandeză. Ambasadorul Marjut Akola a apreciat în mod deosebit rezultatele înregistrate de România în exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Priorităţile Finlandei în exercitarea preşedinţiei

Ambasadorul a prezentat priorităţile Finlandei în exercitarea preşedinţiei rotative, iar în plan bilateral a exprimat satisfacţie pentru dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Finlanda, evidenţiind inclusiv interesul pentru continuarea cooperării în domeniul educaţiei.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul agreat al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rhodos şi de Malta, şeful statului a salutat relaţiile foarte bune dezvoltate de România cu Ordinul Suveran de Malta, evidenţiind proiectele desfăşurate de acesta în ţara noastră în domeniile social, medical şi umanitar, având ca scop creşterea gradului de incluziune socială şi ajutorul acordat categoriilor sociale vulnerabile. Ambasadorul Roberto Musneci a subliniat foarte bunele relaţii bilaterale şi a exprimat intenţia de a continua acţiunile derulate de Ordin în România, inclusiv prin implementarea Acordului-cadru de cooperare bilaterală în domeniul asistenţei umanitare, semnat anul trecut la nivel guvernamental.

La întâlnirea cu ambasadorul coreean, preşedintele Klaus Iohannis a salutat dinamica dialogului politic subsumat Parteneriatului strategic dintre România şi Republica Coreea, unicul astfel de parteneriat pe care ţara noastră îl are cu un stat din Asia. Iohannis a încurajat o mai bună valorificare a potenţialului cooperării economice bilaterale, inclusiv prin atragerea de noi investiţii coreene pe piaţa românească. Totodată, el a exprimat sprijinul pentru reglementarea paşnică a situaţiei din Peninsula Coreeană.

Kim Yong-ho a salutat poziţia României

La rândul său, ambasadorul Kim Yong-ho a salutat poziţia României în acest dosar, exprimând, în plan bilateral, disponibilitatea companiilor coreene de a coopera în domeniile infrastructurii, energiei, industriei auto, tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, agriculturii. Ambasadorul coreean şi-a manifestat, totodată, interesul pentru dezvoltarea contactelor interumane la nivelul cetăţenilor celor două ţări.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul agreat al Bosniei şi Herţegovinei, Slavisa Ceranic, preşedintele Iohannis a reconfirmat sprijinul politic al României pentru parcursul european al Bosniei şi Herţegovinei şi a încurajat consolidarea cooperării dintre cele două ţări în domenii de interes reciproc, precum cel economic şi sectorial. Ambasadorul Slavisa Ceranic a mulţumit pentru sprijinul României pentru parcursul european al Bosniei şi Herţegovinei şi a exprimat încredere în intensificarea cooperării bilaterale pe parcursul mandatului său, inclusiv în domeniile ştiinţei, educaţiei şi culturii.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat ambasadorilor bun-venit şi mult succes, asigurându-i de întregul sprijin al autorităţilor române în îndeplinirea mandatelor în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel