Iohannis, revocare Kovesi. Orban: Astăzi nu fac comentarii în nume personal

Irina Constantin / 09 iul 2018 / 15:38 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ludovic Orban a vorbit despre revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA prin decretul semnat de către președintele Klaus Iohannis. 

”Partidul Național Liberal a luat act de decizia președintelui Klaus Iohannis de a pune în practică decizia Curții Constituționale a României. Suntem convinși că în spatele acestei decizii președintele a analizat situația și a avut motive puternice pentru a lua această decizie. Din punctul nostru de vedere președintele a ales între interesul personal și interesul României, a ales interesul României pentru că în cazul în care nu ar fi pus în practică decizia Curții Constituționale, România putea fi expusă riscului declanșării unor evenimente care să creeze tulburări sociale, care să separe societatea românească, să dea naștere la diviziune și la conflicte sociale, să afecteze grav imaginea României în lume și, de asemenea, să pună sub semnul întrebării buna exercitare de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Klaus Iohannis a fost, este și va fi un susținător al luptei împotriva corupției al independenței justiției, al democrației, al traiectoriei euroatlantice a României și a susținerii drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români, corecți, cinstiți, onești care respectă legea și care au nevoie de o nouă guvernare.” a declarat Ludovic Orban. 

Apel la cei nemulțumiți de Iohannis

”Fac un apel și către români care astăzi sunt nemulțumiți de decizia președintelui Iohannis. Bătălia continuă, bătălia pentru democrație, bătălia pentru drepturi și libertăți, bătălia pentru independența justiției este o bătălie care se dă în fiecare zi, în fiecare cetățean care își iubește țara care este preocupat de direcția în care merge România și care vrea să se implice pentru a ține România pe o direcție corectă, pe o direcție care să îi permită fiecărui român să trăiască cu adevărat mai bine și să își împlinească destinul.” a mai spus președintele PNL.

”Astăzi vă comunic poziția PNL”

Întrebat dacă personal e dezamăgit de decizia președintelui, Ludovic Orban a răspuns: ”Astăzi nu fac comentarii în nume personal. Am purtat o dezbatere în Biroul Executiv al Partidului Național Liberal și vă comunic care este poziția Partidului Național Liberal. Poziția noastră este că bătălia continuă, că nu avem nici un motiv să dăm un pas înapoi și că obiectivul nostru fundamental este să schimbăm majoritatea parlamentară actuală cu tot ce este sănătos, dacă mai există o majoritate sănătoasă în Parlamentul României pentru a duce la căderea acestui Guvern și la demantelarea sistemului de putere nociv pentru România condus de Liviu Dragnea și de Tăriceanu.”


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26