Iohannis, revocare Kovesi. ALDE, mesaj vehement: Nu e un merit

Irina Constantin / 09 iul 2018 / 14:00 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Un mesaj vehement din ALDE a fos transmis cu privire la decizia președintelui Klaus Iohannis. 

”Președintele a făcut un gest de normalitate prin semnarea decretului de revocare a procurorului- șef al DNA, respectând după mai multe zile decizia Curții Constituționale. Atitudinea președintelui nu trebuie să fie considerată un merit sau un titlu de laudă. Revocarea ar fi trebuit, totuși, să aibă loc încă din momentul publicării deciziei Curții în Monitorul Oficial. Păcat că s-a pierdut atât de mult timp, perioadă în care s-a menținut un climat conflictual la nivelul societății. Pe de altă parte, revocarea doamnei Kovesi nu rezolvă problema DNA și a modului în care procuratura își îndeplinește obligațiile în ceea ce privește lupta împotriva corupției.

”Contează pașii care trebuie făcuți”

Ceea ce contează de acum înainte sunt pașii care trebuie făcuți pentru tragerea la răspundere a celor care s-au făcut vinovați pentru derapajele petrecute în România ultimilor ani. Cred că este cazul să se facă o analiză la sânge a celor care sunt responsabili pentru abuzurile înfăptuite, pentru toate dosarele DNA care au primit decizii de achitare în instanță, precum și pentru încălcarea în repetate rânduri a Constituției. Nu trebuie să mai existe astfel de fapte fără a exista și vinovați. Faptul că președintele Iohannis a respectat decizia CCR e un prim pas. Însă, până când cei care au stat la baza acestui sistem paralel care a funcționat în România nu vor fi trași la răspundere, abuzurile vor continua. Până când aceste persoane nu vor răspunde pentru abuzurile săvîrșite nu putem vorbi despre respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, cu adevărat! 

”Ducem până la capăt obiectivul asumat”

Suntem pregătiți să ducem până la capăt obiectivul asumat de a desființa acest sistem ocult de putere care a funcționat în România ultimilor 10 ani. Lupta noastră principală și hotărârea comună a coaliției este de a merge înainte pentru demantelarea acestui stat paralel, revenirea la normalitate și implicit realizarea independenței justiției.” este mesajul transmis de către Steluța Cătăniciu. 


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25