Iohannis-revizuirea legilor justiției. Nicolicea: Cred că știe, dar o bălmăjește

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis au fost contrazise de parlamentarul Eugen Nicolicea care susține că nu există motive de neconstituționalitate în privința legilor justiției, iar opiniile preliminare ale Comisiei de la Veneția se vor modifica după ce se vor expune punctele de vedere ale parlamentarilor.  

Kluas Iohannis a atacat astăzi partidele aflate la putere cu privire la modificările aduse legilor justiției care au făcut obiectul unui raport preliminar al Comisiei de la Veneția în care există și critici cu privire la afectarea independenței magistraților. Parlamentarul Eugen Nicolicea, unul dintre cei care au lucrat la aceste modificări, a declarat că acestă temă este una falsă atât timp cât Curtea Constituțională nu a sesizat motive prin care să se încalce separarea puterilor în stat. "Afectarea independenței judecătorilor și afectarea independenței justiției ar fi un motiv de neconstituționalitate pentru că însemna că se încalcă separația puterilor în stat. Ori atât opoiziția cât și președintele au făcut mai multe sesizări la Curtea Constituțională în care unul dintre motive era această afectare a independenței justiției. Deoarece Curtea Constituțională l-a respins, înseamnă că nu a reținut vreun motiv de afectare a independenței judecătorilor și sistemului judiciar, fapt pentru care acest motiv nu există, chiar dacă este o presupunere în această opinie preliminară. (...) Aceste opinii preliminare, în urma faptului că le-am văzut, ne vom expune și noi punctele de vedere și sunt convins că vor mai fi modificate", a declarat Eugen Nicolicea la Antena 3.

Aia înseamnă o altă propunere

În privința cererii pe care președintele a adresat-o parlamentului cu privire la revizuirea legilor la sesiunea din toamnă, Eugen Nicolicea susține că situația impune întâi promulgarea legilor în această formă. "Să ne lămurim, dacă legile sunt promulgate, aia înseamnă o altă propunere. Ele intră, își fac efectul și pe urmă vom reveni, zice domnul președinte, la ce a fost anterior. Cred că știe, dar o bălmăjește așa ca să nu se prea înțeleagă. Nu există posibilitatea ca o lege promulgată să mai poată fi modificată fără să intre în vigoare. Aia e o altă modificare, o altă propunere" a mai declarat parlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel