Iohannis retrimite legea privind interzicerea publicității la medicamente, înapoi în Parlament

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele țării, Klaus Iohannis, a cerut reexaminarea legii prin care se dorea interzicerea reclamelor la medicamente.

În urmă cu câteva săptămâni, legea a trecut de Senat, fiind apoi trimisă șefului statului pentru promulgare. Iohannis a deci să întoarcă legea în Parlament pentru reexaminare. În cererea formulată, președintele a făcut trimitere la mai multe directive europene în domeniu, scrie b1.ro.

”În mod cert, promovarea prin intermediul publicității în mass-media audiovizuală a unor tipuri de medicamente trebuie supusă unor condiții restrictive, dar proporționale cu drepturile constituționale, condiții enunțate atât de Directiva 2001/83/CE de instituire a unui cod comunitar cu privire la medicamentele de uz uman, cât și de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, prin care s-a transpus respectiva directivă. Subliniem că jurisprudența europeană (Hotărârea CJUE din 11 decembrie 2003, în cauza C- 322/01, Deutscher Apothekerverband) a stabilit fără echivoc caracterul exhaustiv al normelor cuprinse în directiva menționată, în ceea ce privește publicitatea la medicamente și, prin urmare, în această materie statele membre nu pot adopta norme mai restrictive și nici norme cu un conținut diferit”, se arată în cererea de reexaminare.

Acum, legea urmează să ajungă în Parlament pentru a fi pusă în acord cu solicitările președintelui, actul normativ urmând a fi transmis apoi, din nou, către promulgare.

Șeful statului are și posibilitatea de a ataca această lege la Curtea Constituțională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel