Iohannis, refuz miniștri. Tăriceanu: Sesizarea la CCR, pe bună dreptate

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Călin Popescu-Tăriceanu este de părere că o sesizare la CCR cu privire la refuzul lui Klaus Iohannis de a îi numi pe Lia Olguța Vasilescu și Ilan Laufer la Ministerul Transporturilor, respectiv Dezvoltării Regionale, este un demers corect și pe bună dreptate.

"Demersul mi se pare că este corect (...), am această experienţă din perioada când eram premier şi preşedinte era altcineva. În astfel de situaţii, preşedintele lua imediat decizia de a semna decretul de revocare a miniştrilor care erau propuşi spre revocare de prim-ministru. Este dreptul exclusiv suveran al premierului să hotărască cu cine lucrează şi cu cine nu lucrează, pentru ca el primeşte votul de învestitură asupra întregii echipe şi poartă responsabilitatea. Întârzierea semnării decretelor de revocare şi numirea altor miniştri încalcă principiul colaborării loiale şi sigur că este îndreptăţită formularea unei acţiuni la Curtea Constituţională", a afirmat, marţi, Tăriceanu, la Senat.

El susţine că interesul tuturor ar fi "ca ministerele, toate entităţile administraţiei centrale să funcţioneze cât mai bine şi pentru cetăţeni".

"Nu se transformă chestiunea asta într-un subiect de dispută politică. Putem să avem n subiecte de dispută politică care să nu afecteze funcţionarea în bune condiţii a Guvernului şi care se răsfrânge negativ asupra cetăţenilor. Astfel de acţiuni paralizează activitatea Guvernului sau ministerul din cauză. Ştiţi bine ce se întâmplă! Toţi funcţionarii lasă pixul jos, nu mai semnează nimeni nimic, stau jos şi aşteaptă toţi să vadă ce se întâmplă. (...) Cei care sunt chemaţi să îşi îndeplinească prerogativele, dacă nu ştiu lucrurile, atunci sigur că e grav şi trebuie grăbiţi în acest mod prin sesizarea CCR", a adăugat Tăriceanu.

El a precizat că nu a discutat cu reprezentanţii PSD despre o eventuală sesizare a CCR pentru că aceştia "ştiu bine" că nu are "niciun fel de ezitare".

Referindu-se la faptul că președintele României a anunţat că noua propunere de remaniere a PSD va fi analizată după Ziua Naţională, Tăriceanu a spus: "Dar nu a precizat anul".

Vezi și: Recepție 1 Decembrie. Tăriceanu, răspuns la invitația lui Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel