Iohannis, refuz miniștri. Chirieac: PSD nu are soluții. Situația e foarte complicată

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat al patrulea refuz al președintelui Klaus Iohannis de a o numi pe Lia Olguța Vasilescu ministru la Transporturi.

Întrebat într-o intervenție telefonică la Antena 3 cum comentează decizia președintelui, analistul politic a precizat:

„Nu există argumente, sunt doar pretexte. Putea la fel de bine să spună că refuză pentru că este iarnă în România sau că a plouat. Sunt pretexte. În realitate, este vorba despre modul bizar în care a înțeles să își înceapă campania electorală domnul președinte Klaus Iohannis, încălcând legea și Constituția.  Nu va numi miniștri în ciuda deciziilor Curții Constituționale. Așa înțelege domnia sa să facă opoziție. Speră că după patru ani în care a fost plecat din țară, acum, electoratul său se va mobiliza din nou”, a declarat Bogdan Chirieac, care a adăugat: „cred că nici nu o să mai avem miniștri până când își termină mandatul, în decembrie, anul acesta”.

Analistul politic a făcut referire și la discuția pe care a avut-o ieri premierul Viorica Dăncilă cu președintele Klaus Iohannis cu privire la subiectul propunerilor de la Transporturi și Dezvoltare.

„Între rugămintea doamnei Dăncilă și propria campanie electorală ce credeți că alege domnul Iohannis? O schimbare ar putea să survină în atitudinea președintelui când va fi foarte clar că Dacian Cioloș este înaintea sa. Adică după alegerile europarlamentare când o să vadă că USR-PLUS vor lua mai multe voturi decât PNL. Atunci va reveni la sentimente mai bune”, a precizat Bogdan Chirieac.

„Situația este foarte complicată”

Analistul politic a adăugat că nu există pași de urmat în această situație, totul fiind blocat până la viitoarele alegeri prezidențiale, suspendarea președintelui nefiind o soluție oportună în momentul actual.

„Nu sunt pași de urmat în privința domnului Iohannis, poate să se umble la buget. Dacă tot nu își exercită atribuțiile, să primească mai puțini bani Administrația Prezidențială. Nu cred că e oportună suspendarea. Nici cei care au scris Constituția nu s-au gândit că o să ajungem să avem personaje precum Traian Băsescu sau Klaus Iohannis în funcția de președinte. Nu există mijloace.

S-a mai mers la Curtea Constituțională. CCR va spune că președintele este obligat să semneze, dar el nu va semna, va aștepta suspendare pentru că se gândește că e singura modalitate în care ar putea să redevină în centrul vieții politice și să se relanseze în campania electorală. PSD nu poate face acest lucru din cauza presiunii internaționale. PSD nu a rezolvat încă abuzurile îngrozitoare din justiție și nici pomeneală să tragă pe cineva la răspundere pentru faptele comise. Anul 2017 a fost un an pierdut pentru schimbarea legilor justiției, an care se răzbună acum. Situația e foarte complicată în sensul în care nu există nicio ieșire până la viitoarele alegeri prezidențiale”, a comentat Bogdan Chirieac.

Acesta a concluzionat precizând că nu există nicio garanție că dacă PSD va veni cu alte propuneri președintele va accepta numirile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel