Iohannis, refuz miniștri. Bădălău: O ceartă în a fi sau a nu fi

Parlamentarii europeni consideră neserioasă abordarea de a a veni fără doi miniştri, a afirmat marţi, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, prezent la Comisia pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor (IMCO) din Parlamentul European (PE - IMCO), el precizând că şi-ar fi dorit ca şi cei doi colegi, ministrul Transporturilor şi respectiv al Dezvoltării să fie la Bruxelles.

"Vreau să vă spun că cei de aici, de la Uniunea Europeană, tratează extrem de serios această preşedinţie a României, a Consiliului, şi mi-aş fi dorit ca şi cei doi colegi, ministrul Transporturilor şi respectiv al Dezvoltării să fie aici. Pentru noi este un punct negativ, dacă vreţi, la modul general. Din discuţiile pe care le-am avut cu parlamentarii europeni, toţi consideră neserioasă această abordare, a veni fără doi miniştri, a nu prelua Comisiile doi miniştri titulari.

Este destul de jenant 


Este destul de jenant pentru noi să le dăm răspunsul la asemenea întrebări. Şi ce să le explicăm?. Că în ţară...o ceartă în a fi sau a nu fi. Probabil domnul preşedinte Iohannis ar trebui să analizeze mai atent acest subiect pentru că reprezentăm România în Uniunea Europeană şi din fericire pentru români şi pentru toate statele europene, poate, avem şi un rol decizional în acest moment şi trebuie să-l îndeplinim totuşi cu succes", a spus Niculae Bădălău, întrebat despre declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit căruia situaţia miniştrilor de la Transporturi şi Dezvoltare este în analiză.

CITEȘTE ȘI Isărescu, declarația care a făcut o sală întreagă să "explodeze" în râs - video

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, luni, preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care solicită din nou emiterea decretelor prezidenţiale prin care Lia Olguţa Vasilescu să fie numită în funcţia de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Mircea-Gheorghe Drăghici - în funcţia de ministru al Transporturilor.

Joia trecută, şeful statului i-a transmis premierului că propunerile continuă să nu facă dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs.

VEZI ȘI PSD, mesaj de ultimă oră după declarațiile lui Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel