Iohannis recunoaște! SRI l-a informat cu privire la problema dezinfectanților

Klaus Iohannis a recunoscut într-o declarație de presă că a fost informat cu privire la problema dezinfectanților din spitale.

"Nu îmi amintesc de nicio informare care să se fi referit la vreun producator, dar au fost informări despre proceduri care nu merg bine în unele spitale. Când primim informări, le citim și ne consideram informați. Președintia nu e entitate de sesizare, președintele nu e un supra guvern.

Majoritatea sunt trimise din oficiu și Administrației prezidențiale. Dacă informarea conține lucruri demne de știut în zona spitalelor, informarea merge la premier, la ministrul sănătății, eventual la un director județean. Dacă sunt sesizate abateri ce pot fi considerate penale, merg și la parchete.

Cel care e autoritate în domeniu trebuie să acționeze. Dacă o informare e pentru ministrul Sănătății, nu acționează Administrația Prezidențială. Dacă sunt chestiuni foarte grave consilierii vin cu o informare specială pentru mine și dacă și eu consider că e un caz grav îl pot prezentă într-o discuție cu premierul său pot cere o informare în CSAT.

Imediat după Colectiv am primit câteva și le-am discutat la vremea respectivă", a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel