Iohannis recunoaște: Aș fi promulgat legea lui Dragnea, dacă...

Klaus Iohannis a declarat joi că ar fi promulgat legea prin care sunt anulate 102 taxe nefiscale. Președintele a afirmat că problema constă în eliminarea taxei radio-tv. El a criticat că Parlamentul nu a dezbătut acest aspect. 

”Dacă nu ar fi fost printre aceste taxe cele două taxe care se plătesc pentru Televiziunea Publică şi Radioul Public, probabil că aş fi promulgat legea pur şi simplu, chiar dacă ar fi trebuit dezbătute anumite taxe”, a adăugat Klaus Iohannis. 

Președintele a amintit că eliminarea unor taxe a fost una dintre temele sale de campanie electorală: ”Această iniţiativă care a propus eliminarea unor taxe ar fi avut poate un impact foarte pozitiv dacă s-ar fi respectat câteva condiţii minimale, lucru care în esenţă nu ar fi rău, şi pot să spun foarte deschis că despre eliminarea unor taxe am scris şi eu în programul meu electoral anul trecut, spun şi eu ca şi mulţi români că avem prea multe taxe, trebuie să reducem dintre ele, să fie mai uşor de aplicat, să eliminăm o anumită birocraţie. Dar, din păcate, Parlamentul, dintr-un motiv pe care nu-l cunosc, bănuiesc că din cauza unui puseu, a intrat într-un procedeu de urgenţă. În două săptămâni, legea a trecut prin ambele Camere şi a primit şi vot final”. 

Taxa radio-TV, eliminată fără a pune ceva în loc

Preşedintele susține că "întreg demersul are o problemă majoră", pentru că taxa a fost eliminată fără discuţii publice de bază pentru Televiziunea Publică şi Radioul Public, fără a pune ceva în loc. Klaus Iohannis nu este convins că se dorește eliminarea acestei taxe. 

”Am aflat cu foarte mare surprindere că nici Televiziunea Publică, nici Radioul Public nu au fost consultate. Mi se pare o abordare ciudată, pentru că nu este vorba de două SRL-uri. (...) Această dezbatere, normal, ar fi trebuit să aibă loc înainte de a fi adoptată de Parlament. Dacă Parlamentul a considerat că le ştie pe toate, eu am considerat că nu le ştiu pe toate”, a subliniat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel