Urmărește emisiunea live


Iohannis, reacție la acuzațiile lui Dragnea. Ce spune Chirieac

Președintele Klaus Iohannis răspunde la acuzațiile lansate de către liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora șeful statului i-a cerut demisia din fruntea partidului în urma condamnării la doi ani cu suspendare primită în dosarul "Referendumul" și astfel a încălcat Constituția. Analistul Bogdan Chirieac a comentat ulterior, la România TV, declarația președintelui Iohannis. 

"Cu siguranță, nu am încălcat Constituția. Nu am cerut demisia d-lui Dragnea fiindcă nici nu am cum să-i cer demisia. Eu nu sunt membru PSD și ca atare n-am această cădere. Însă, este adevărat că i-am spus d-lui Dragnea că, după părerea mea, ar fi bine să renunțe la conducerea partidului. Evident, dacă va face sau nu, este decizia domniei sale", a replicat, joi, președintele Iohannis în conferința de presă susținută la Palatul Cotroceni, întrebat în legătură cu acest subiect.

Întrebat ulterior la România TV cum comentează declarația președintelui Iohannis, analistul Bogdan Chirieac a subliniat: "Președintele Iohannis aici are dreptate. După știința mea, dl Iohannis nu a făcut public faptul că dl Dragnea ar fi trebuit să demisioneze. A fost o discuție privată între cei doi, iar chestiunea a fost adusă la cunoștința publicului de dl președinte Dragnea. În orice caz, dl Iohannis a dat înapoi în acest moment. A spus foarte clar: nu am încălcat Constituția. Vedeți, plutește în aer spectrul acesta al suspendării, că este agitat deja de vreo șase luni de zile și probabil că va fi agitat în continuare, pe măsură ce va scădea președintele Iohannis în sondaje. Și din nefericire pentru noi toți, președintele continuă să scadă tocmai pentru faptul că nu face nimic tranșant", a comentat, prin telefon, Bogdan Chirieac.

Citește și: Klaus Iohannis l-a sunat la Liviu Dragnea. "Mi-a cerut DEMISIA. Nu are dreptul!"

Liviu Dragnea a declarat la sfârșitul săptămânii trecute, la Antena 3, că a fost sunat de Klaus Iohannis care i-a spus că ar trebui să demisioneze după condamnarea din dosarul "Referendumul". Liderul PSD a spus că președintele țării nu are dreptul să facă acest lucru și chiar a intrat într-o zonă de neconstituționalitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel