Iohannis, reacție în scandalul legat de candidatura lui Marian Munteanu

Președintele Klaus Iohannis se delimitează de alegerea PNL de a merge cu Marian Munteanu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei la alegerile locale din 5 iunie, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

"Preşedintele României nu a propus, nu a susţinut şi impus conducerii PNL această candidatură, drept urmare nu este implicat în nici un fel în această propunere. Decizia susţinerii lui Marian Munteanu aparţine strict conducerii PNL în urma evaluărilor interne", se precizează în comunicatul citat, potrivit hotnews.ro.

Citește și: Udrea: Iohannis pare autist. Primește decizii în plic

Precizarea vine în contextul în care au existat speculaţii potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis a avut luni o întâlnire cu o delegaţie PNL, înainte de desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat PNL la Bucureşti.

Copreşedintele Alina Gorghiu a susținut, marți seară, la TVR ca şeful statului a fost informat de liderii PNL în legătură cu noul candidat al partidului pentru Primaria Bucureşti, Marian Munteanu.

"Discuţia s-a purtat pe două direcţii - o dată a fost discuţia care viza reprezentanţi ai PNL şi aveam scenariul în care un lider al partidului îşi asumă această candidatură. S-a discutat foarte pragmatic cu Cătălin Predoiu, cu Adriana Săftoiu, cu Vasile Blaga, cu mine, cu Ilie Bolojan şi colegii din conducerea politică ce variantă capacitează cel mai bine spiritul bucureşteanului. Ce-şi odreşte bucureşteanul? Îşi doreşte o candidatură politică sau îşi doreşte un om care să reprezinte altceva? Un om în care să aibă încredere, un om către care să-şi dirijeze votul fără să aibă strângerea aia de inimă că votează şi mâine omul ăla le va trăda interesele. Aşa cum se întâmplă faţă de omul politic astăzi. (...)

Și eu, și domnul copreședinte Vasile Blaga l-am informat pe președinte care este opțiunea noastră de candidatură la București, cu rezerva că urmează o analiză în forurile de conducere, un vot în Biroul Politic Național, dar domnia sa nu este factor de decizie în selectarea candidaților PNL", a declarat Gorghiu la TVR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel