Iohannis, RĂSPUNS tăios pentru Tăriceanu: Obrăznicie politică

Klaus Iohannis i-a dat o replică dură lui Călin Popescu Tăriceanu după ce președintele Senatului i-a cerut acestuia garanții că va respecta rezultatul alegerilor parlamentare. Solicitarea vine după ce Gorghiu a zis că indiferent cineva va obține mai multe mandate, Klaus Iohannis va nominaliza un premier de la PNL.

"Domnului Tăriceanu nu am ce garanții să îi dau, dar românilor le-am dat garanții când mi-am preluat mandatul, când am jurat cu mâna pe Biblie că voi respecta legile României și voi face tot ce îmi stă în putere în avantajul României. Este jurământul cel mai important pe care îl face un președinte. Orice punere sub semnul îndoielii este o obrăznicie politică", a spus Klaus Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu a amintit, marți, de o declarație făcută de către Alina Gorghiu, luni seară, potrivit căreia Klaus Iohannis va forța un premier, în cazul în care niciun partid nu va reuși să formeze majoritatea absolută în noul legislativ.

În același context, președintele Senatului a precizat că așteaptă un răspuns clar pe această temă din partea lui Klaus Iohannis, apreciind că un scenariu precum cel prezentat de către Alina Gorghiu ar fi "contrar spiritului democratic și spiritului Constituției".

[citeste si]

"Doamna copreședintă Gorghiu a declarat, în mod surprinzător, la o emisiune de televiziune la care a participat, că este previzibil că niciun partid nu va reuși să obțină majoritate absolută de 51 % din votul alegătorilor și, prin urmare, premierul va fi desemnat de președintele Iohannis, la buna sa alegere.

Este contrar spiritului democratic și spiritului Constituției care vorbește clar fie de existența unei majorități absolute, fie de existența unei majorități care se agregă în Parlament și care poate să propună un prim-ministru.

Deci, am înțeles foarte clar de la doamna Gorghiu următorul lucru: că pentru domnia sa, pentru PNL, și sigur aici am pune un mare semn de întrebare dacă este același lucru valabil și pentru președintele Iohannis, nu va conta ce votează românii, ci contează care sunt jocurile de culise.

În atare condiții, cu doamna Gorghiu m-am obișnuit de multă vreme să desconsidere valorile democratice fundamentale și liberale. Aștept de la președintele Iohannis o precizare fără echivoc prin care să spună dacă va respecta votul majoritar al românilor la viitoarele alegeri", a spus președintele Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel