EXCLUSIV  Iohannis - PSD, un nou teatru de război. Vâlcu: Confruntarea e foarte probabilă

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, luni, că va fi înfiinţată o comisie specială pentru modificarea legii privind securitatea naţională.


Jurnalistul Val Vâlcu a comentat informația, amintind că președintele Klaus Iohannis anunța după preluarea funcției o strategie de securitate națională. Astfel, se deschide un nou front în războiul dintre Iohannis și PSD iar Parlamentul restrânge atribuțiile președintelui.

„Va fi un nou teatru de război. În spațiul public va începe o nouă confruntare” e de părere Val Vâlcu care amintește că de problematica securității naționale se ocupă, prin cutumă, CSAT și Președinția.

Astfel, așa cum a fost dezbaterea de scoatere a președintelui din numirea procurorilor, o să avem din nou două tabere cu PNL care va contesta tot ce propune PSD-ul iar Președintele care va încerca să treacă Parlamentul într-un plan secund.

Un nou teatru de război politic

„E o reacție firească după mandatul Băsescu când Traian Băsescu a venit peste Parlament și a interpretat Constituția, acum Parlamentul profitând și de dezbaterile din spațiul public cu interceptări, acorduri secrete de colaborare interinstituțională, va încerca să ia fața Președinției”, a precizat Val Vâlcu care a subiliniat că vom avea un nou „teatru de război politic”.

„Legea siguranței naționale trebuia modernizată, adusă la zi, pentru că e din 1991. Ideal ar fi să existe un consens între forțele politice, fie în Parlament, fie sub auspiciile Președinției, dar e greu de crezut că se va realiza consensul. E mult mai probabilă confruntarea”, a concluzionat Val Vâlcu.

[citeste si]

Declarația lui Liviu Dragnea de la Parlament

"Am vorbit despre un proiect de modificare a legii privind securitatea naţională. Am desemnat doi coordonatori, pe Claudiu Manda şi Gabriel Vlase. Decizia noastră politică pe care o vom discuta este să înfiinţăm o comisie specială. Săptămâna viitoare, miercuri, să o înfiinţăm pentru a porni acest proces de modificare", a declarat Liviu Dragnea după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel